Στο πλευρό του Γιώργου Φουκάκη τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Μεσαράς

mesaralive.gr  11 August, 2017 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στο πλευρό του Γιώργου Φουκάκη τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Μεσαράς

Τη στήριξη τους προς τον Γιώργο Φουκάκη μετά την καρατόμησή του από τους πίνακες της ΚΕΔ/ΕΠΟ

Αθλητικός Όμιλος Τυμπακίου

Η ομάδα μας και όλο το τοπικό ποδόσφαιρο διαμαρτύρεται έντονα στην ΚΕΔ στην ΕΠΟ και ειδικά στον Ηρακλειώτη Μιχάλη Κουκουλάκη για την άδικη και ρεβανσιστική καρατόμηση από τη Super League του καλύτερου διαιτητή της Κρήτης Γιώργου Φουκάκη

Αθλητική ¨Ενβση Φαιστός

Η Αθλητική Ένωση Φαιστός εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την καρατόμιση του Γιώργου Φουκάκη από τους πίνακεςδιαιτητών της Σούπερ Λίγκ και του συμπαραστέκεται αμέριστα.

Επίσης με πικρία και προβληματισμό διαπιστώνεται οτι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν υπάρχει κρητικό διαιτητής στην Σούπερ Λίγκ

Α.Σ. Γόρτυνας

Μετά την εξυγίανση και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου (βλ. θέμα χρεών των ερασιτεχνικών σωματείων), τη σκυτάλη πήρε η ΚΕΔ της ΕΠΟ, η οποία “εξυγίανε” και την Ηρακλειώτικη διαιτησία καρατομώντας από τους νέους πίνακες της Super League τον κ. Φουκάκη, έναν κατά γενική ομολογία εξαιρετικό Κρητικό διαιτήτη, αφήνοντας το Ηρακλειώτικο και γενικότερα το Κρητικό ποδόσφαιρό χωρίς εκπρόσωπο στους πίνακες διαιτησίας της κορυφαίας κατηγορίας.

Είναι απορίας άξιον, με ποια κριτήρια λαμβάνει αποφάσεις η ΚΕΔ και η ΕΠΟ και ποιους εξυπηρετούν. Τα ερασιτεχνικά σωματεία και ο κ. Φουκάκης και κάθε κ. Φουκάκης, υπήρχαν και θα υπάρχουν σε πείσμα πολλών. Κάποιοι άλλοι θα φύγουν και μάλιστα σύντομα

Γιάννης Κουτεντάκης Γενικός Διευθυντής Ακαδημίας ΟΦΗ

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που απασχολούν το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο, όπως την αντιμετώπιση που έχουν τα σωματεία από την ΕΠΟ για τα πρόστιμα αλλά και την καρατόμηση του διαιτητή Γιώργου Φουκάκη από τη Σούπερ Λίγκα, θέλω να εκφραστώ σκληρά αλλά θα αρκεστώ στα παρακάτω… Διατελώ παράγοντας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από το 1998. Εγώ όπως και πολλοί άνθρωποι που ασχολούμαστε με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό σπαταλούμε χρήμα και χρόνο από τις δουλειές μας και τις οικογένειές μας.

Μοναδικό μας κέρδος και αυτό για το οποίο νιώθουμε υπερήφανοι είναι να βλέπουμε ποδοσφαιριστές και προπονητές να προχωρούν στην καριέρα τους. Χαιρόμαστε πραγματικά όταν βλέπουμε διαιτητές να παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Όπως χαιρόμασταν τόσα χρόνια με τον Μιχάλη Κουκουλάκη, το ίδιο ίσχυε πέρυσι και με τον Γιώργο Φουκάκη.

Ο Γιώργος Φουκάκης είναι ένα παιδί που ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία την διαιτησία. Σε γήπεδα που ήταν στην πλειοψηφία τους ξερά. Με την δουλειά του και με την αξία του ανέβηκε πέρυσι στη Σούπερ Λίγκα. Και είναι άδικο, αδιανόητο και άνανδρο για έναν Κρητικό, «κύριε» Κουκουλάκη, εσείς ως Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να του κόβετε χωρίς κανένα λόγο τα φτερά, πλήττοντας παράλληλα το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο.

Την ίδια ώρα που συμβαίνει αυτή η αδικία εις βάρος του Γιώργου Φουκάκη, συνεχίζεται η άδικη αντιμετώπιση και προς τα ερασιτεχνικά σωματεία από την ΕΠΟ, ζητώντας τους εφάπαξ εξόφληση των οφειλομένων τους και δεν δέχεται να υπάρξει διακανονισμός. Θέλω να εκφράσω την εξής πρόταση: Ο Μιχάλης Κουκουλάκης να πληρώσει αυτά που οφείλει στην ΕΠΣΗ από τα ποσοστά της διαιτητικής του πορείας, 13 χρόνια στην Α’ Εθνική και μάλιστα οκτώ χρόνια ως διεθνής διαιτητής, ένα ποσό που μαθαίνουμε ότι είναι μεγαλύτερο από 25.000 ευρώ. Από αυτό το ποσό η ΕΠΣΗ στη συνέχεια να ξεπληρώσει τις οφειλές των σωματείων στην ΕΠΟ και θα της μείνουν και ρέστα για τις μελλοντικές της ανάγκες.

Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Μιχάλης Κουκουλάκης για να εξιλεωθεί για την ασέβεια που έχει δείξει σε όσους τον στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι η πρότασή μου θα βρει αρκετούς υποστηρικτές. Παράλληλα, ως γενικός γραμματέας του ΟΦΗ ’94 θέλω να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση στο ιστορικό σωματείο του ΕΓΟΗ και σε όσα σωματεία τυγχάνουν της αναλγησίας της ΕΠΟ και δηλώνω ότι θα συμμετέχουμε σε κάθε μορφή κινητοποίησης με σκοπό την δικαίωση».

 

mesaralive.gr  11 August, 2017 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ