Στο rouvas forest trail οι Σαμαρείτες Μοιρών

mesaralive.gr  22 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στο rouvas forest trail οι Σαμαρείτες Μοιρών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για πρώτη χρονιά ο αγώνας δρόμου Rouvas Forest Trail την περασμένη Κυριακή 21 Μαϊου.

Η οργανωτική ομάδα "Cretantrail" υπό την αιγίδα του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, με την υποστήριξη Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαρού ήταν οι υπεύθυνοι για την διεξαγωγή των πρώτων ορεινών αγώνων δρόμου Δάσους Ρούβα.

Υπήρχαν δύο αγώνες απόστασης 25 & 11 χλμ. αντίστοιχα, με σύνολο υψομετρικής ανάβασης τα 1550 & 700 κάθετα μέτρα. Η εκκίνηση δόθηκε από την λίμνη του Βότομου στο Ζαρό Ηρακλείου στις 9.00 (25χλμ.) και 9.15 (11χλμ.) το πρωί.

Οι συμμετοχές ήταν πολλές, συγκεκριμένα 73 αθλητές στην μεγάλη διαδρομή, 75 στην μικρή και 100 περιπατητές.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες και Ναυαγοσώστες του τμήματος Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ήταν παρόντες ύστερα από κάλεσμα των διοργανωτών όπου και η συνεργασία μεταξύ τους ήταν άψογη.

Σαμαρείτες βρίσκονταν σε κομβικά σημεία που είχαν επισημανθεί από τον Αρχηγό Αποστολής όπου με άλλους Σαμαρείτες την περασμένη Κυριακή είχαν κάνει τη διαδρομή αναγνωριστικά καθώς ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε ο αγώνας.

Την ημέρα του αγώνα 22 Εθελοντές Σαμαρείτες «κάλυψαν» τα σημεία όπως στη Λίμνη Βότομος, σε δύο σημεία στο φαράγγι, στον Τίμιο Σταυρό, στο κέντρο του δάσους του Ρούβα, στην περιοχή Δύο Πρίνοι και Πηγάδι. Υπήρχαν 45 περιστατικά, όχι σοβαρά, τα περισσότερα στα τελευταία χιλιόμετρα λόγω της κούρασης των αθλητών αλλά και της κατηφορικής μορφολογίας του εδάφους. 

 

mesaralive.gr  22 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα