Στον Πειραιά το πλοίο των Μινωικών Γραμμών με τα ευπαθή προϊόντα

mesaralive.gr  08 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Στον Πειραιά το πλοίο των Μινωικών Γραμμών με τα ευπαθή προϊόντα

Προσωρινή λύση στο μεγάλο πρόβλημα που είχε δημιουργήσει η συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ.

Με έκτακτο δρομολόγιο πλοίου των Μινωικών Γραμμών, που απέπλευσε από το Λιμάνι του Ηρακλείου λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα της Τετάρτης, δόθηκε μια κάποια λύση στο μεγάλο πρόβλημα που είχε δημιουργήσει στους παραγωγούς ευπαθών αγροτικών προϊόντων η συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ. 

Στο πλοίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες , φορτώθηκαν 114 νταλίκες, μεταφέροντας περισσότερους από 3.000 τόνους ευπαθών προϊόντων, που θα μπορέσουν να διατεθούν κανονικά στις αγορές, προκειμένου να πάρουν μια "ανάσα" οι παραγωγοί, οι οποίοι έβλεπαν τους κόπους τους να "οδηγούνται" στη...χωματερή!
Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πληροφορίες, στο λιμάνι "ξέμειναν" αρκετά προϊόντα, καθώς  12 νταλίκες δεν κατέστη δυνατό να χωρέσουν στο πλοίο.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί μπαράζ  επαφών των εκπροσώπων του νησιού στην Αθήνα, τόσο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, όσο και με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή. 

Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μετά και την επεισοδιακή νύχτα της Τρίτης, στο λιμάνι του Ηρακλείου, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης,  Γιάννης Μιχελογιανάκης, Μανώλης Θραψανιώτης και Βάλια Βαγιωνάκη, οι Δήμαρχοι Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλατζάκης και Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης και εκπρόσωποι των αγροτών. Σημαντική δε χαρακτηρίστηκε και η συμβολή στην όλη προσπάθεια του Λιμενάρχη Ηρακλείου, Δ. Σαϊτάκη

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, σε ανακοίνωσή τους οι Μινωικές Γραμμές ανέφεραν :

"Οι Μινωικές Γραμμές κατανοώντας και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και τα προβλήματα του αγροτικού πληθυσμού, μετά τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, και τον «εγκλωβισμό» των αγροτικών προϊόντων στα λιμάνια του Ηρακλείου και όλης της χώρας γενικότερα, εκδηλώνουν έμπρακτα την πρόθεσή να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή τους και προγραμματίζουν την πραγματοποίηση ΕΚΤΑΚΤΟΥ απογευματινού δρομολογίου σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, από το λιμάνι του Ηρακλείου, για τη μεταφορά όλων των πρώιμων κηπευτικών και ευπαθών αγροτικών προϊόντων". 

 

 

cretalive.gr

 

mesaralive.gr  08 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα