Στους δρόμους απορριμματοφόρα για το τιτάνιο έργο αποκομιδής

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη - Μπάμπης Σαββίδης  28 June, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Στους δρόμους απορριμματοφόρα για το τιτάνιο έργο αποκομιδής

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

Τον τερματισμό της κατάληψης στο αμαξοστάσιο του δήμου Ηρακλείου ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης οι συμβασιούχοι της καθαριότητας.

Οι συμβασιούχοι αποφάσισαν αυτοβούλως να ανοίξουν το αμαξοστάσιο και να βγουν έξω τα απορριμματοφόρα ώστε να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν "πνίξει" την πόλη.

Είχε προηγηθεί η κινητοποίηση των τοπικών Εισαγγελικών Αρχών και ένας πυρετός διεργασιών και διαβουλεύσεων που όπως αποδείχτηκε έφερε πολύ θετικά αποτελέσματα. Δηλαδή φτάσαμε στην άρση της κατάληψης και το άνοιγμα του αμαξοστασίου, χωρίς να χρειαστούν "δυσάρεστες" κινήσεις, όπως μία ενδεχόμενη παρέμβαση της αστυνομίας στη μάντρα του δήμου.

 

Χρονικό

Με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Ηρακλείου κ.Κοκκινάκη προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου ζητείται να ενεργοποιηθεί η απόφαση στην οποία κατέληξαν τις προηγούμενες ημέρες οι εισαγγελικές αρχές μετά από συνάντηση, να βγουν τα απορριματοφόρα για την αποκομιδή των απορριμάτων με τη βοήθεια μόνιμου προσωπικού, για λόγους δημόσιας υγείας.

Για το θέμα ζητείται και η ενεργοποίηση και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου θέμα για το οποίο ενημερώθηκε ο  αστυνομικός διευθυντής κ.Κανακουσάκης ώστε να ακολουθηθεί ομαλή διαδικασία και να επιτραπεί η έξοδος των απορριμάτων από το αμαξοστάσιο του Ηρακλείου. Όλα αυτά με φόντο την απόφαση  της ΠΟΕ-ΟΤΑ να συνεχιστεί  η κινητοποίηση μέχρι την Πέμπτη και τη σκληρή στάση που τηρείται, που άφησε "μουδιασμένους" τους συμβασιούχους. .

 

Τι θα κάνουν οι συμβασιούχοι

Σύμφωνα  με τον εκπρόσωπο με των συμβασιούχων του Ηρακλείου κ.Κιρκάκη που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV «θα υπάρξουν επαφές με τους συναδέλφους στο αμαξοστάσιο και κατά 90% θα βγουν τα απορριματοφόρα στους δρόμους(…) Και τα δικά μου παιδιά ζουν σε αυτή την πόλη και καταλαβαίνω. Θα πρέπει όμως και ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου να πάρει αποφάσεις γιατί κάποιοι χαλάνε την εικόνα…».

 

"Σε τέσσερα 24ωρα θα καθαρίσουμε το Ηράκλειο"

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ηρακλείου κ.Μαμουλάκη «είναι αναγκαιότητα όσο ποτέ άλλοτε να καθαριστεί η πόλη και στόχος μας είναι το σύνολο των δυνάμεων του μόνιμου προσωπικού να βγει στους δρόμους. Σε τέσσερα 24ωρα θα μπορούσε η πόλη να επανέλθει στην κανονικότητα λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν".

Μάλιστα στη διάρκεια του δελτίου υπήρξε «ζωντανή» διαμαρτυρία ενός κατοίκου της Νέας Αλικαρνασσού καθώς το μπαλκόνι του βρίσκεται πάνω ακριβώς από την εστία μόλυνσης.

 

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη - Μπάμπης Σαββίδης

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

neakriti.gr

 

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη - Μπάμπης Σαββίδης  28 June, 2017 ΚΟΣΜΟΣ