Συνεχίζεται η αποψίλωση υπηρεσιών στο Νότο

mesaralive.gr  26 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Συνεχίζεται η αποψίλωση υπηρεσιών στο Νότο

Δεν έχουν μείνει και πολλές υπηρεσίες στη Μεσαρά… Έφυγαν όλες σιγά σιγά τα προηγούμενα χρόνια και δυστυχώς η αποψίλωση συνεχίζεται…

Η Εφορία σε Τυμπάκι και Μοίρες, ο Αστυνομικός Σταθμός Τυμπακίου, το υποκατάστημα του ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ….  Η είδηση πάντως για το κλείσιμο του ταμείου της ΔΕΗ στις Μοίρες έφερε αντιδράσεις, από πλευρά του βουλευτή Ηρακλείου και Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, αλλά και της Τοπικής Οργάνωσης Φαιστού της ΝΔ. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι Μεσαρίτες έχουν κατανοήσει πλέον ότι  είτε με ΠΑΣΟΚ, είτε με ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ, οι υπηρεσίες δεν σταμάτησαν να απομακρύνονται από τη Μεσαρά, με τους κατοίκους της να αναγκάζονται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα και να καταναλώνουν πλήθος εργατοώρες προκειμένου να διευθετήσουν υποθέσεις τους στο Ηράκλειο….

Όχι στο κλείσιμο του Ταμείου της ΔΕΗ

Β.Κεγκέρογλου: «Να παραμείνει ανοιχτό το Ταμείο της ΔΕΗ στις Μοίρες».

Με ερώτηση του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να παραμείνει ανοιχτό το Ταμείο της ΔΕΗ στις Μοίρες».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Οργή και αγανάκτηση νιώθουν οι κάτοικοι της Μεσαράς και του ευρύτερου νότου του Ν.Ηρακλείου, με τη συνεχιζόμενη αποψίλωση κάθε δημόσιας υπηρεσίας που έχει απομείνει στη περιοχή.

Η διαφαινόμενη κατάργηση του Ταμείου της ΔΕΗ στις Μοίρες βρίσκει κάθετα αντίθετη την τοπική κοινωνία και δυσχεραίνει περισσότερο την καθημερινότητά των πολιτών, οι οποίοι θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Στην κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, κοινωνικοί φορείς, σύλλογοι και κάτοικοι υποστήριξαν το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι Μοίρες δικαιούνται και αξίζουν πλήρως στελεχωμένες δημόσιες υπηρεσίες.

Επειδή υπολογίζεται ότι το εν λόγω Ταμείο εξυπηρετεί πάνω από 30.000 καταναλωτές, στοιχείο που δεν έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη.

 

Ερωτάσθε  κ. Υπουργέ,

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε προκειμένου να διατηρηθεί σε λειτουργία το ταμείο της ΔΕΗ στις Μοίρες;».

Ανακοίνωση με αφορμή το κλείσιμο του ταμείου της ΔΕΗ στις Μοίρες

  Όχι στο κλείσιμο της ΔΕΗ στις Μοίρες, λέει και η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της ΝΔ. Σε ανακοίνωση της αναφέρει:  «Σταματά τη λειτουργία του, από τις 16 Δεκεμβρίου, το Ταμείο της ΔΕΗ στις Μοίρες! Οι πολίτες της Μεσαράς δεν θα έχουν πλέον ταμείο για να εξυπηρετούνται!

30.000 περίπου συμπολιτών μας θα ταλαιπωρούνται, αφού θα μπορούν να εξυπηρετούνται πλέον μόνο από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ στο Ηράκλειο.     

Η «…ευαίσθητη αριστερά» κλείνει υπηρεσίες και οδηγεί την ελληνική ύπαιθρο στην εγκατάλειψη και την αφάνεια.

Αυτό είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ελληνικής υπαίθρου; Έτσι αντιλαμβάνεται τις ανάγκες των πολιτών; Με κλείσιμο υπηρεσιών, αύξηση της ανεργίας και μεγαλύτερη ταλαιπωρία για τους πολίτες;

Λέμε όχι στην αποδυνάμωση και εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου! Η ελληνική ύπαιθρος είναι ο στυλοβάτης της ελληνικής οικονομίας, της ελληνικής οικογένειας και της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση, το ελάχιστο που οφείλει να κάνει, είναι να το αναγνωρίσει!».  

 

mesaralive.gr  26 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ