ΣΥΡΙΖΑ: Επικράτηση Κασσελάκη με 56% στο 71% των τμημάτων

  24 September, 2023 ΑΡΘΡΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Επικράτηση Κασσελάκη με 56% στο 71% των τμημάτων

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με την αγωνία για Στέφανο Κασσελάκη και Έφη Αχτσιόγλου να χτυπάει κόκκινο.

Νίκη με σημαντικό προβάδισμα γιορτάζουν στο επιτελείο Κασσελάκη, για μάχη στήθος με στήθος επιμένουν στο επιτελείο Αχτσιόγλου. Το παιχνίδι θα κριθεί στα αστικά κέντρα, τονίζουν, και περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα από τη Θεσσαλονίκη.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 21:00 το βράδυ, μετά από παράταση μίας ώρας, καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η συμμετοχή κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο ήταν μικρότερη από εκείνη του πρώτου γύρου.

Ειδικότερα, τα τελικά στοιχεία αναφέρουν ότι στις κάλπες προσήλθαν σήμερα 133.261 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενώ την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει 148.821 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καταμέτρηση των ψήφων αγγίζει το 50%.

Περίπου μία ώρα αφού έκλεισαν οι κάλπες στην ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη κάνουν λόγο για καθαρή νίκη επί της Έφης Αχτσιόγλου με ποσοστό 56%.

Στις 11:00 οι ανακοινώσεις από την ΚΕΦΕ για το πρώτο ασφαλές επίσημο αποτέλεσμα
Σύμφωνα με πληροφορίες ψήφισαν τελικά 133.261 μέλη. Από αυτά τα 8.750 είναι παλιά μέλη που δεν είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο, κάτι που μεταφράζεται ως 20% η αλλαγή στο εκλογικό σώμα.

Ηδη έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων και σύμφωνα με πληροφορίες στις 11:00 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Γιάννη Δρόσο, με την πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος.

 

  24 September, 2023 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα