Συστέγαση της ΔΡΩ με την Μαρκάκειο Βιβλιοθήκη αλλά… πότε;

mesaralive.gr  15 June, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Συστέγαση της ΔΡΩ με την Μαρκάκειο Βιβλιοθήκη αλλά… πότε;

Φωτο: mesaralive.gr

Στην αναμονή συνεχίζει να βρίσκεται η ομάδα Νεολαίας Φαιστού ΔΡΩ για το θέμα της στέγασής της, αφού τέσσερα χρόνια μετά την συνεχή και έντονη δράση της, συνεχίζει να φιλοξενείται στο ΚΑΠΗ του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΔΡΩ δια του προέδρου της κ. Στέφανου Καργάκη είχε καταθέσει αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος για στέγασή της στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της πλατείας Δασκαλογιάννη, όπως ήδη έχει γράψει το mesaralive.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Οι Νεολαίοι στο αίτημά τους σημείωναν ότι ζητούν το ¼ του χώρου για να το χωρίσουν  με γυψοσανίδα και να αποτελέσει ένα ξεχωριστό χώρο, για τη στέγαση της ΔΡΩ. Τότε ο Δήμαρχος και το  ΔΣ Φαιστού είχε εκφραστεί θετικά στο αίτημά αυτό, ωστόσο ο κ. Αρμουτάκης είχε εκφράσει την άποψη ότι είναι δύσκολο να γίνει το χώρισμα που ζητούσε η ΔΡΩ με την γυψοσανίδα.

Όπως φαίνεται ο Δήμαρχος είχε δίκιο, αφού τις  προηγούμενες μέρες, το χώρο της βιβλιοθήκης επισκέφθηκε η ομάδα ΔΡΩ μαζί με το Δήμαρχο Φαιστού κ. Γιώργο Αρμουτάκη και αποδέχτηκε την πρόταση του Δημάρχου για στέγαση της ΔΡΩ στο χώρο της Βιβλιοθήκης, χωρίς την δημιουργία γυψοσανίδας, αφού αυτό δεν είναι εφικτό. 

Η ΔΡΩ μάλιστα κατέθεσε εκ νέου το αίτημά της,  για τη στέγασή της στο χώρο της Δημοτικής βιβλιοθήκης επί της πλατείας Δασκαλογιάννη «όπως και ο ίδιος ο δήμαρχος κ.  Αρμουτάκης πρότεινε, αλλά με τους εξής δυο όρους οι οποίοι προκύπτουν από την γενική συνέλευση της ΔΡΩ στις 10/6/2016.

Οι όροι είναι

Α) Τα μέλη της ΔΡΩ δεν θα έχουν καμία ανάμειξη με την διαχείριση της βιβλιοθήκης και τον δανεισμό των βιβλίων αυτής.

Β) Θα υπάρχουν χώροι φύλαξης των προσωπικών αντικειμένων της ομάδας ΔΡΩ οι οποίοι θα κλειδώνουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  ομάδα των Νεολαίων της ΔΡΩ θα περιμένει τώρα να ολοκληρωθεί  η Βιβλιοθήκη, για να μπορέσει και η ίδια να αποκτήσει στέγη….

Ευχή όλων αυτό να γίνει σύντομα, μιας και τέσσερα χρόνια χωρίς στέγη είναι πολλά για μια τόσο δραστήρια ομάδα….

 

mesaralive.gr  15 June, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα