Τα αιτήματα που κατέθεσε ο Δήμαρχος Φαιστού στον Πρωθυπουργό

mesaralive.gr  22 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τα αιτήματα που κατέθεσε ο Δήμαρχος Φαιστού στον Πρωθυπουργό

Αιτήματα του Δήμου Φαιστού και της Μεσαράς, αλλά και σκέψεις προσωπικές διατύπωσε κατά τη διάρκεια της υποδοχής του Πρωθυπουργού στο Δήμο Φαιστού ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Αρμουτάκης, ευχαριστώντας τον Αλέξη Τσίπρα που επέλεξε να επισκεφτεί το Μεσαρίτικο Δήμο.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο Δήμο Φαιστού τη Μεσαρά και τους κατοίκους του κάμπου και στην αδικία που υφίσταται ο Νότος εδώ και χρόνια. «Παρακαλούμε τον βουλευτή του Νομού μας και Πρωθυπουργό να συμβάλει ώστε η Πολιτεία να ασχοληθεί με μια σειρά προβλημάτων που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τον τόπο μας και τα οποία ανακόπτουν την ανάπτυξή του» είπε ο Δήμαρχος .

Ο κ. Αρμουτάκης αναφέρθηκε στους παραγωγικούς φορείς στην τοπική οικονομία ενώ επιγραμματικά έκανε αναφορά σε διάφορα αιτήματα.  Συγκεκριμένα, στο  Εθνικό Οδικό Δίκτυο Ηράκλειο Μεσαρά σημειώνοντας ότι μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης αναμένεται η ολοκλήρωσή του. Επίσης τόνισε ότι επιβάλετε η ωρίμανση μελετών και δημοπράτηση του Νότιου Οδικού Άξονα, καθώς επίσης η δημοπράτηση των Παρακάμψεων των Μοιρών και του Τυμπακίου των οποίων οι μελέτες είναι πλέον ώριμες.

Ο κ. Αρμουτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Εκτροπή του Πλατύ Ποταμού, χαρακτηρίζοντάς την ως έργο πνοής όχι μόνο για την Πεδιάδα της Μεσαράς αλλά και ολόκληρη την Νότια και Κεντρική Κρήτη.

Ο Δήμαρχος επίσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εγγειοβελτιωτικών και αντιπλημμυρικών έργων, στην αξιοποίηση του αεροδρομίου Τυμπακίου και στο Λιμάνι.

Επίσης ο κ. Αρμουτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Τομέα της Υγείας, στο ΚΥ Μοιρών και το Πολυδύναμο Τυμπακίου και στην στελέχωσή τους ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους.

Ο Δήμαρχος Φαιστού στη συνέχεια κατέθεσε κάποιες σκέψεις του μιλώντας για την Παιδεία, την Εκπαίδευση, την Δημοκρατία, την Γραφειοκρατία και τη Δικαιοσύνη και κατέληξε «Σαν Δήμαρχος Φαιστού στην προσπάθειά μου να υποστηρίξω και να ενισχύσω την καθημερινή προσπάθεια των συμπολιτών μου διατύπωσα αιτήματα και αυτές τις σκέψεις.

Στην περιοχή μας τα νιάτα δε μεταναστεύουν αλλά μένουν και δουλεύουν στον τόπο καταγωγής τους.  Οι συμπολίτες μας εργάζονται σκληρά παράγουν και προσφέρουν στον τόπο τους και μέλημα όλων μας είναι να διαμορφώσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για να έχουν τη δύναμη και τη δυνατότητα να συνεχίσουν να το κάνουν» κατέληξε ο Δήμαρχος Φαιστού.

 

mesaralive.gr  22 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ