Tα αυγά για πρωινό ακονίζουν τον εγκέφαλο

  13 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ
Tα αυγά για πρωινό ακονίζουν τον εγκέφαλο

Έρευνα από τη Φινλανδία ισχυρίζεται ότι ενισχύουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες

Τι θα λέγατε να φάτε αυγά για πρωινό; Για έναν υγιή εγκέφαλο προτιμήστε τα, όπως επισημαίνουν Φινλανδοί επιστήμονες .  
Tα αυγά ακονίζουν το μυαλό. Από τις πιο θρεπτικές τροφές στον πλανήτη, τα αυγά έχουν ενοχοποιηθεί λόγω του κρόκου τους, ο οποίος είναι πλούσιος σε χοληστερόλη. Πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι με την συχνή  κατανάλωσή τους, ο ανθρώπινος οργανισμός καθίσταται ευεπίφορος σε καρδιακές νόσους. Τώρα όμως ερευνητές από την Φινλανδία έρχονται να καταρρίψουν την θεωρία αυτή.

Καταναλώνοντας αυγά για πρωινό, δεν αυξάνεται ο κίνδυνος για άνοια αντιθέτως ενισχύονται οι εγκεφαλικές λειτουργίες, όπως επισημαίνουν οι Φινλανδοί επιστήμονες.  Η έρευνά τους κατέληξε στο συμπέρασμα πως, καταναλώνοντας αυγά, αυξάνονται ελαφρώς τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα .

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, είναι απολύτως ασφαλές να καταναλώνει κανείς έως και τρία αυγά καθημερινά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. 

H φινλαδική έρευνα διεξήχθη σε 2.497 άνδρες, ηλικίας 42 έως 60 , που δεν είχαν διαγνωστεί με διαταραχή μνήμης. Για μία περίοδο 22 ετών, οι 337 από αυτούς είχαν εκδηλώσει νευρολογική ασθένεια, η πλειοψηφία είχε νόσο Αλτσχάιμερ. 

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Γίρκι Βιρτάνεν από το Πανεπιστήμιο της ανατολικής Φινλανδίας, έσπευσε να τονίσει ότι, με βάση τα πορίσματα της μελέτης του, ούτε η χοληστερόλη αλλά ούτε η κατανάλωση αυγών σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας ή Αλτσχάιμερ. 

 

protothema.gr

 

  13 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα