Ταξίδι στο χρόνο για  τους μαθητές των Φροντιστηρίων Νέα Δομή

mesaralive.gr  11 February, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Ταξίδι στο χρόνο για  τους μαθητές των Φροντιστηρίων Νέα Δομή

Αυτός ο τίτλος θα ταίριαζε στην εκδρομή των Φροντιστηρίων της ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ .

Την Κυριακή στις 5 Φεβρουαρίου  πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική δράση που στόχο είχε να ταξιδέψει τους μαθητές στην ιστορική πορεία του τόπου τους αλλά και να ενώσει το παρελθόν με το παρόν. Η Γόρτυνα ήταν ο πρώτος σταθμός. Εκεί έγινε αντιληπτό ότι οι άνθρωποι ανέκαθεν είχαν την ανάγκη για κοινοτική οργάνωση , αφού η ύπαρξη των πρώτων ευρωπαϊκών νόμων καταγεγραμμένων σε πέτρινους λίθους  προδηλώνει αυτήν την επιλογή της νομότυπης κοινής συμβίωσης. Βέβαια η θαυμάσια φύση που περιβάλλει τον συγκεκριμένο χώρο τόνωσε την περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών.

Έπειτα, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου από ειδική ξεναγό καταρτισμένη σε θέματα προϊστορίας. Το ανακαινισμένο μουσείο Ηρακλείου ήταν ιδιαίτερα φιλόξενο και η περιήγηση διήρκησε δύο ώρες. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο φωτίστηκε η ζωή στην μινωική Κρήτη, η ακμή, η κοινωνική δόμηση, οι ψυχαγωγικές  και ιερές τελετές αλλά και το πέρασμα στο ναδίρ αυτού του πολιτισμού από φυσικά και ιμπεριαλιστικά αίτια. Στην συνέχεια, δόθηκε ελεύθερος χρόνος στους μαθητές στην πόλη του Ηρακλείου , απαραίτητος προκείμενου να καλλιεργηθεί η οικοδόμηση της αυτενέργειας και της υπευθυνότητας.

Σειρά είχε το Πλανητάριο Κρήτης, ένα σχετικά νέο μορφωτικό εκπαιδευτικό κέντρο το οποίο στόχο έχει να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα προέλευσης του πλανητικού συστήματος και να εξηγήσει τον τρόπο λειτουργίας του δικού μας γαλαξία μέσα από εκλαϊκευμένο λόγο. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από την ταινία προβολής, την σύγχρονη αίθουσα και τις ψυχαγωγικές δυνατότητες που παρέχει ο χώρος. 

Το επιμύθιο της εκδρομής συνοψίζεται στο γεγονός ότι οι ανθρώπινες νοητικές δυνατότητες είναι ανεξάντλητες και ο άνθρωπος με τη δύναμη της λογικής του μπόρεσε στο ιστορικό του διάβα να μεγαλουργεί και να αφήνει πίσω του σπάνια δείγματα της δικής του οντολογικής σφραγίδας. 

 

mesaralive.gr  11 February, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα