Τίμησαν τη  μνήμη των ηρωικά πεσόντων στα Σκούρβουλα

mesaralive.gr  29 August, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τίμησαν τη  μνήμη των ηρωικά πεσόντων στα Σκούρβουλα

Εκδήλωση μνήμης στα Σκούρβουλα για τους πεσόντες ήρωες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο διοργάνωσαν ο Δήμος Φαιστού και ο πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Σκουρβούλων.

Στην επέτειο τιμής και μνήμης της εκτέλεσης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944, των  36 πολιτών στα Σκούρβουλα, παραβρέθηκε ο Γραμματέας Π.Ε. της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «72 χρόνια μετά, η θυσία των Σκουρβουλιωτών παραμένει άσβεστη στη μνήμη μας. Τιμούμε την θυσία των 36 ηρώων που εκτελέσθηκαν, των οικογενειών τους, αλλά και των αγαπημένων συγγενών!»

Με αφορμή την εκδήλωση για την επέτειο 72 χρόνων από την εκτέλεση 36 πολιτών στα Σκούρβουλα από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944, η ΔΗΜ.Τ.Ο. Φαιστού τιμά τη μνήμη των ηρωικά πεσόντων.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Φαιστού της ΝΔ κ. Μανούσος Πουλινάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των εκτελεσθέντων στα Σκούρβουλα, μια πράξη που θυμίζει στις νεότερες γενιές την αυταπάρνηση των ηρώων για την προστασία των ιδανικών της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

Η θυσία τους παραμένει ζωντανή στη μνήμη μας!» 

 

mesaralive.gr  29 August, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα