«Τοπικός αστυνόμος»  στην Αγία Βαρβάρα του Δήμου Γόρτυνας

mesaralive.gr  21 February, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Τοπικός αστυνόμος»  στην Αγία Βαρβάρα του Δήμου Γόρτυνας

Σε 27 περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Μεσαρίτικος Δήμος Γόρτυνας, και πιο συγκεκριμένα η Αγία Βαρβάρα, ξεκινά πιλοτικά ο θεσμός του «Τοπικού Αστυνόμου»!

Οι αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε Δήμους και Κοινότητες που δεν έχουν αστυνομικά τμήματα σε μία προσπάθεια να υπάρχει αστυνομική παρουσία σε όλες της περιοχές της περιφέρειας.

Η παρουσίαση του Θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου έγινε χθες Πέμπτη (16.02.2017) παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Τζανέτου Φιλιππάκου και της Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τη Φυσική ηγεσία του Σώματος παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των προϊσταμένων Κλάδων και των αρμόδιων για την υλοποίηση και λειτουργία του θεσμού Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων Υπηρεσιών του Σώματος καθώς και του Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας Αντιστράτηγου ε.α. Βασίλειου Γκρίζη.

Οι αρμοδιότητες των αστυνομικών της γειτονιάς

– Επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών ζητώντας σε περίπτωση αδυναμίας αντιμετώπισης τους, τη συνδρομή της υπηρεσίας του.

– Ασκεί τα προανακριτικά του καθήκοντα και προβαίνει στις άμεσες -επείγουσες προανακριτικές πράξεις, συλλέγει τα απαραίτητα στοιχεία και γενικά κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες, μέχρις ότου επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία.

– Ενημερώνει άμεσα το διοικητή της υπηρεσίας στην οποία υπάγεται διοικητικά για κάθε συμβάν σημαντικού ή επείγοντος χαρακτήρα και λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα αντιμετώπισης του.

– Υποβάλλει, καθημερινά αναφορά για τη δραστηριότητα του προηγουμένου 24ώρου και ιδίως για συμβάντα τα οποία έλαβαν χώρα στην περιοχή ευθύνης του.

– Ενημερώνει, διευκολύνει και κατευθύνει τους πολίτες σχετικώς με τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

– Αναπτύσσει επαφές με υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών έχουν σκοπό τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

 

mesaralive.gr  21 February, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα