“Τυφώνας Τσίπρας” πριν τη ΔΕΘ με σαρωτικό ανασχηματισμό

  11 July, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
“Τυφώνας Τσίπρας” πριν τη ΔΕΘ με σαρωτικό ανασχηματισμό

Γιατί αποφασίζει τις αλλαγές ο πρωθυπουργός- τι θα γίνει με τους κρητικούς υπουργούς

Μπορεί μπροστά μας να είναι τα μπάνια του λαού- που έλεγε καποτε και ο Ανδρέας- αλλά ο Αλέξης Τσίπρας το έχει ξεκαθαρίσει: για τους υπουργούς δεν έχει φέτος διακοπές, άντε κανένα τριημεράκι!

Βέβαια κάποιοι θα πάρουν...μόνιμες διακοπές και θα πάνε σπίτι τους γιατί ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να πάει σε σαρωτικό ανασχηματισμό και μάλιστα το νέο σχήμα να είναι έτοιμο πριν τη ΔΕΘ θέλοντας να σηματοδοτήσει το νέο ξεκίνημε με ορίζοντα τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2019- εκεί θέλει να το πάει και όχι τυχαία, όπως θα σας εξηγήσω.

Οι πληροφορίες του cretalive από κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κοντά στον πρωθυπουργό- και πιο κοντά δεν γίνεται- αναφέρουν ότι πρώτος στόχος του Αλέξης Τσίπρα είναι ο...τυφώνας. Να δείξει δηλαδή ότι την κυβέρνηση την ελέγχει ο ίδιος, δεν έχει "φίλους" και κολλητούς" και αυτός θα είναι ο λόγος που θα δούμε να φεύγουν από την κυβέρνηση κορυφαίοι και μέχρι τώρα θεωρούμενοι αμετακίνητοι. Για παράδειγμα ο Νίκος Παππάς, η Ολγα Γεροβασίλη και το μεγάλο φαβορί να αποχωρήσει, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος!

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναβαθμίσει στελέχη όπως ο Γιώργος Χουλιαράκης κι ο Στέργιος Πιτσιόρλαςπου έχουν δείξει ότι φέρνουν αποτελέσματα και με πιο σοβαρό πρόσωπο (η αλήθεια είναι ότι δεν του βγήκε ο "πολύς" Παπαδημητρίου, όπως δεν του βγήκαν η Παπανάτσιου, ο Φάμελος, ο Σαντορινιός κα.). Ο ανασχηματισμός θα φέρει την αύρα μιας κυβέρνησης που θέλει επενδύσεις, σταθερό φορολογικό περιβάλλον και πάνω από όλα σοβαρότητα. "Σε αυτή θα επενδύσει ο Αλέξης" λένε από το Μαξίμου.

Από το σχήμα θα φύγει, όπως όλα δείχνουν και ο Βαγγέλης Αποστόλου, αλλά θα μείνουν νέα στελέχη όπως η Αχτσιόγλου που δείχνει τουλάχιστον ότι προσπαθεί χωρίς να εκτίθεται..

Και οι κρητικοί; Τα χαρτοφυλάκια δεν θα χαθούν, αλλά μάλλον ο Παύλος Πολάκης θα μετακινηθεί αναβαθμιζόμενος- υπάρχει και μια σκέψη για την περιφέρεια Κρήτης, αλλά μάλλον απομακρύνεται αφού στόχος του Σφακιανού υπουργού είναι η Β Αθηνών.

Ο Ξανθός και ο Σταθάκης θα κρατήσουν χαρτοφυλάκια, ο Φωτάκης είναι αμετακίνητος στο υπουργείο Έρευνας αφού καλύτερος δεν υπάρχει στον τομέα του, ενώ ακούγεται ένα ακόμη υφυπουργείο το οποίο πιθανότατα- εάν δοθεί- θα πάει στο Ηράκλειο.

Όλα αυτά για να γίνει το ντεμαράζ ως το 2019 που είναι το όριο. Εκεί ακόμη και αν χαθεί η εκλογική μάχη στόχος θα είναι να μην υπάρξει αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη και αμέσως μετά ακολουθεί η προεδρική εκλογή. Οποιος δεν έχει το "μαγικό 180" θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές ξανά. Κι αυτή τη φορά με απλή αναλογική...

 

cretalive.gr

 

  11 July, 2017 ΚΟΣΜΟΣ