Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

argiro.gr  27 April, 2022 ΑΡΘΡΑ
Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Υλικά 

Για τη γέμιση

200 γρ. Arla Mozzarella
200 γρ. Arla Havarti
150 γρ. Arla Σκληρό τυρί Δανίας
150 γρ. Arla Samsoe
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο

Για το κανταΐφι

1 συσκ. φύλλο κανταΐφι (500 γραµ.)
200 γρ. βούτυρο
3 μεγάλα αυγά
700 γρ. γάλα

Διαδικασία

Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά για τη τυρόπιτα με φύλλο καταϊφι. Για την τεμπέλικη τυρόπιτα με κανταΐφι, ξεκινάμε με τη γέμιση.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα τυριά, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύουμε τα τυριά. 

Αφήνουμε τη γέμιση για την τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι στην άκρη.

 

Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 25×35 εκατ. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί και τα τοιχώματα, με λίγο από το συνολικό βούτυρο.

Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι από την συσκευασία. Στρίβουμε το φύλλο κανταΐφι δεξιά κι αριστερά για να χωρίσουν εύκολα οι ίνες του χωρίς να σπάσουν. Χωρίζουμε το κανταΐφι σε δύο μέρη.

Τραβώντας τις ίνες κανταΐφι το ανοίγουμε και το «ξένουμε» να αφρατέψει.

Στρώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί το μισό κανταΐφι δημιουργώντας τη βάση φύλλου από τη πίτα. Φροντίζουμε να μην υπάρχουν κενά στο ταψί.

Ραντίζουμε το κανταΐφι με το μισό λιωμένο βούτυρο.

Απλώνουμε σε μια στρώση τη γέμιση με τα 4 τυριά, αφήνοντας περιμετρικά 2 εκ. κενό ανάμεσα στη γέμιση, και το φύλλο.

Ανοίγουμε – αφρατεύουμε το άλλο μισό κανταΐφι και καλύπτουμε την πίτα.

Φροντίζουμε τα πλαϊνά της γέμισης να ντυθούν με κανταΐφι ώστε να φυλακίσουμε τα 4 τυριά μέσα στο κανταΐφι και να μην ακουμπούν στο ταψί.

Ραντίζουμε το φύλλο με το υπόλοιπο βούτυρο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα να σπάσουν καλά και προσθέτουμε το γάλα.

Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά.

Περιχύνουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα όλο το ταψί με τη πίτα κανταΐφι.

Πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια με τις παλάμες ώστε να βραχεί το κανταΐφι και να ισιώσει η επιφάνεια.

Αφήνουμε το κανταΐφι σκεπασμένο με μεμβράνη, να σταθεί το λιγότερο για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσουν οι ίνες κανταΐφι και να ρουφήξουν όλα τα υγρά από τη πίτα.

 

argiro.gr  27 April, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα