Υπέροχη συνταγή για σπιτικό παγωτό
Μια συνταγή της Ρεγγίνας Φιλλίπου– “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Υλικά :
μια φυτική σαντιγί (το μεταλλικό κουτί),
μισό φλιτζάνι αχνη,
ένα εβαπορέ παγωμένο,
ένα ζαχαρούχο παγωμένο,
ένα σφηνάκι λικέρ κανέλας,
ένα κουταλάκι κανέλα,
ενάμιση φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμενα,
μισό φλιτζάνι μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε τηγάνι το μέλι με τα καρύδια να καραμελωσουν. Τα απλώνουμε σε λαδόκολλα να κρυωσουν και ύστερα τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια
Χτυπάμε πολύ καλά την σαντιγί με την αχνη. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το εβαπορέ. Χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει. Τέλος ρίχνουμε το ζαχαρούχο, την κανέλα, το λικέρ
Βαζουμε στην κατάψυξη και χτυπάμε άλλες δυο φορές ανά μισή ώρα
Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τα καρύδια με το μέλι
Βαζουμε στην κατάψυξη.
Γαρνίρουμε με καρύδια, μέλι και κανέλα
Δείτε επίσης
- Ντίμον: Ο CEO της JPMorgan ξυπνάει στις 04:30,δεν έχει αρκετά χόμπι και ελέγχεται από τη γυναίκα του
- Πάνω από 160 φάλαινες εξόκειλαν σε ακτή της Δυτικής Αυστραλίας
- Θηρασιά: Κατολίσθηση σε πρώτο πλάνο – Λέκκας: Υψηλός ο κίνδυνος, απαραίτητη η λήψη μέτρων
- Ο ρόλος της Κρήτης σε σενάριο πολέμου... Αν το Ισραήλ μπει στη Γάζα και το Ιράν “χτυπήσει”
- Οι πληρωμές της εβδομάδας