1.126 κρούσματα του ιού σε μαθητές των σχολείων της Κρήτης τους τελευταίους δυο μήνες

Ο κορονοϊός δοκιμάζει και τις αντοχές του εκπαιδευτικού συστήματος. Από τον Σεπτέμβρη έχουν καταγραφεί πάνω από 1.000 κρούσματα σε μαθητές, με δύο τμήματα δημοτικών να κλείνουν… Πάνω από 1.000 είναι συνολικά τα θετικά κρούσματα κορονοϊού που έχουν καταγραφεί σε μαθητές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε όλη την Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και την περασμένη Παρασκευή 12 Νοεμβρίου είχαν διαγνωστεί με κορονοϊό 1.126 μαθητές στο νησί.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν αρμόδιοι φορείς, η διασπορά δεν φαίνεται να είναι μεγάλη μέσα στις σχολικές αίθουσες καθώς τα περισσότερα κρούσματα είναι μεμονωμένα σε διάφορες τάξεις τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αξίζει να σημειωθεί πως από την αρχή του νέου σχολικού έτους μέχρι σήμερα στην Κρήτη έχει χρειαστεί να κλείσουν μόνο δύο τμήματα δημοτικών σχολείων (ένα στα Χανιά και ένα στο Λασίθι) εξαιτίας του ότι συμπλήρωσαν το 50+1 θετικών κρουσμάτων. Σύμφωνα με το cretapost.gr, την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε μικρή αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία.
Αν και η κατάσταση παραμένει ακόμα ελεγχόμενη, φαίνεται πως και τα κρούσματα στους μαθητές ακολουθούν την αύξηση των καθημερινών κρουσμάτων στο νησί. Παρόλα αυτά η Κρήτη έχει ακόμα καλή επιδημιολογική εικόνα συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και ειδικά τη Βόρεια Ελλάδα.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Κορονοϊός: 3.424 νέα κρούσματα ,και 21 νεκροί σήμερα στη χώρα
- Κορονοϊός: 3.708 νέα κρούσματα και 16 θάνατοι σήμερα στη χώρα
- Κορονοϊός: 3.928 νέα κρούσματα και 23 θάνατοι σήμερα στη χώρα
- Κορονοϊός: 4.626 νέα κρούσματα και 19 θάνατοι σήμερα στη χώρα
- Κορονοϊός: 6.252 κρούσματα και 21 θάνατοι σήμερα στη χώρα