1ος  αγώνας δρόμου Φαιστού. Μια  Ανοιξιάτικη  Κυριακή  γεμάτη  τρέξιμο!

mesaralive.gr  26 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
1ος  αγώνας δρόμου Φαιστού. Μια  Ανοιξιάτικη  Κυριακή  γεμάτη  τρέξιμο!

Αντάξιος του ονόματος της ιστορίας του, ήταν ο 1oς αγώνας δρόμου Φαιστού. Πάνω από 100 δρομείς έτρεξαν σε απόσταση 8,5 χιλ. σε μία αγαπημένη διαδρομή ,ξεκινώντας από τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού ,διασχίζοντας τα παραδοσιακά χωριά Άγιος Ιωάννης - Καμηλάρι και καταλήγοντας στα καταγάλανα νερά της παραλίας του Καλαμακίου.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις  9:00 το πρωί της Κυριακής  με τους συμμετέχοντες να παίρνουν τη θέση τους στο σημείο εκκίνησης .

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση  των  ενδιαφερομένων από όλη την Κρήτη , με αποτέλεσμα ο 1oς αγώνας δρόμου Φαιστού, να συγκεντρώσει πλήθος από συμμετοχές.                                              

Ενώ οι δρομείς που πήραν μέρος στον αγώνα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ιστορική διαδρομή μέσα από παραδοσιακά χωριά της περιοχής μας.

Αξίζει να σημειωθεί ο 1ος  αγώνας δρόμου Φαιστού ήταν μια πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας Καμηλαρίου  με τη συνεργασία του Δήμου Φαιστού.

Η διοργάνωση και ο συντονισμός της όλης προσπάθειας ήταν επιτυχής και αυτό οφείλεται στον δραστήριο πρόεδρο της Τ.Κ καμηλαρίου, κ.Νικητάκη ,στην καλοπροαίρετη προσπάθεια  των φορέων των τοπικών κοινοτήτων Α.γ Ιωάννη –Καμηλαρίου –Καλαμακίου ,αλλά και των απλών Δημοτών που στήριξαν αυτή την όμορφη πρωτοβουλία.

Το Α.Τ Μοιρών πραγματοποίησε με άψογο τρόπο τη φύλαξη της διαδρομής ,ενώ ακολουθούσε τους δρομείς σωστικό συνεργείο των εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού σταυρού, έτοιμο να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό.

Οι τερματισμοί άρχισαν λίγο μετά τις  9:30 με τον Σηφάκη Μανώλη να τερματίζει πρώτος με χρόνο 29 λεπτά και 11 δεύτερα, ακολούθησε  ο Καπιτάκης Νικόλας με χρόνο 29 λεπτά και 28 δεύτερα , ενώ τρίτος ήταν ο Κορνάρος Γιώργος με χρόνο 34 λεπτά και 51 δεύτερα.

 Από τις γυναίκες πρώτη ήταν η KASIA TORA με χρόνο 39 λεπτά και 07 δεύτερα ,δεύτερη η HELENA FEDDERSEN με χρόνο 40λεπτά και 04 δεύτερα και τρίτη η JUTTA KOLBERG με χρόνο 40 λεπτά και 29 δεύτερα.

Η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή , με τους δρομείς να καταφθάνουν και να αμείβονται από την απλόχερη φιλοξενία των ντόπιων  της περιοχής ,αλλά  το ζεστό χειροκρότημα των θεατών που θαύμασε την προσπάθεια τους. 

Στο Σημείο τερματισμού παρευρέθηκαν  Ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης Γεώργιος  ,ο πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου κ .Νικολακάκης Ιωάννης ,οι Αντιδήμαρχοι κα.Τιτάκη -Λεονταράκη Ελένη και κ.Παπουτσάκης Νικόλαος, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γκιαρουράκη-Ματθαιάκη Παρασκευή και Ξηρουδάκης Ιωάννης κ.α. 

Ο Δήμαρχος Φαιστού στο μήνυμα του τόνισε ότι πρέπει να αγκαλιάζουμε και να  στηρίζουμε προσπάθειες όπως αυτή, που προάγουν τον αθλητισμό και προβάλουν την ιστορία και την ομορφιά του τόπου μας.

Ενώ όλοι μαζί έδωσαν την υπόσχεση  ο 1ος  αγώνας δρόμου Φαιστού να καθιερωθεί ως αθλητική δράση στην περιοχή  και ευχήθηκαν να επαναλαμβάνεται με επιτυχία και πλήθος συμμετοχών και για τα επόμενα χρόνια.

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  26 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα