Άμεση στήριξη των πληγέντων από την πρόσφατη κακοκαιρία

  14 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Άμεση στήριξη των πληγέντων από την πρόσφατη κακοκαιρία

            Την άμεση στήριξη των περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Νομό Ηρακλείου ζητά με ερώτησή του, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εσωτερικών.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρδάκης επισημαίνει ότι τις τελευταίες ώρες, περιοχές του Νομού Ηρακλείου βρέθηκαν αντιμέτωπες με πρωτοφανείς καταστάσεις, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση άφησαν στο πέρασμά τους, σημαντικότατες ζημιές σε υποδομές αλλά και σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, όπως για παράδειγμα στους Δήμους Μινώα Πεδιάδος, Γόρτυνας και Φαιστού όπου υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες, ενώ ιδιαίτερα στην περιοχή του Τυμπακίου του Δήμου Φαιστού, προκλήθηκαν ζημιές και στα θερμοκήπια.   

Ο κ. Βαρδάκης, δεδομένων των καταστροφών, αλλά και της ανάγκης για τον άμεσο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να πληροφορηθεί σχετικά με τον προγραμματισμό της καταγραφής, χρηματοδότησης και αποκατάστασης των ζημιών, προκειμένου να στηριχθούν οι αγρότες το συντομότερο δυνατόν.

 

  14 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα