Άσκηση επείγουσας κινητοποίησης πραγματοποίησαν οι Σαμαρείτες Μοιρών

  12 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Άσκηση επείγουσας κινητοποίησης πραγματοποίησαν οι Σαμαρείτες Μοιρών

Την περασμένη τετάρτη 10 Ιουλίου

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη την Τετάρτη 10 Ιουλίου στην έδρα του ΕΕΣ Μοιρών, η άσκηση επείγουσας κινητοποίησης των Εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος και η επίλυση σεναρίου επί χάρτου για την διαχείριση εισερχόμενου αριθμού προσφύγων.

 

Παρά τον σφοδρό καύσωνα και την απογευματινή ώρα, που οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν στις παραλίες, η διοίκηση, οι εκπαιδευτές και 18 Εθελοντές προσήλθαν εντός 45λέπτου, με τον ατομικό τους εξοπλισμό για την πραγματοποίηση της εκπαίδευσης.
 

Το σενάριο ήταν χωρισμένο σε τρία μέρη:
- αξιολόγηση του χρόνου προσέλευσης των Εθελοντών και του απαιτούμενου ατομικού εξοπλισμού,
- επίλυση επί χάρτου της οργάνωσης και διαχείρισης καταυλισμού , μετά από εισροή αριθμού προσφύγων, για 3 ημέρες σε συνεργασία και μετά από κλήση της Πολιτικής Προστασίας
- ανάλυση σχεδιαγραμμάτων κινητοποίησης των Εθελοντών, ανάλογα με το είδος κλήσης συνδρομής στην Πολιτική Προστασία, όπου ο κάθε Εθελοντής καλείται να συνδράμει, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, σε διαφορετικό τομέα ανάλογα με την κλήση.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, διασωστών και Ναυαγοσωστών ως Εθελοντική δύναμη ενταγμένη στην Πολιτική Προστασία, οφείλει να βρίσκεται σε ετοιμότητα συνδρομής σε κάθε κλήση από τον κρατικό φορέα και παρόμοιες ασκήσεις-εκπαιδεύσεις βοηθούν αναμφισβήτητα στην εμπέδωση του ρόλου αυτού από τους Εθελοντές.

 

  12 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα