Champions League: Ένα βήμα πιο κοντά στους ομίλους ο ψυχωμένος ΠΑΟΚ (HL)

  16 September, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Champions League: Ένα βήμα πιο κοντά στους ομίλους ο ψυχωμένος ΠΑΟΚ (HL)

Θρίαμβος του ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπενφίκα

Ο ψυχωμένος ΠΑΟΚ ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπενφίκα επικρατώντας με 2-1 στην άδεια λόγω κορονοϊού Τούμπα και πανηγύρισε μια επική πρόκριση στα play off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο η ομάδα της Θεσσαλονίκης εμφανίσθηκε καλά διαβασμένη και αφού πέρασε δύσκολες στιγμές με μεθοδικότητα και ψυχραιμία χτύπησε στο ανοικτό γήπεδο καταφέροντας να πάρει μια τεράστια πρόκριση.

Το πρώτο γκολ (63’) για τον ΠΑΟΚ ήρθε μετά από συνεργασία του Γιαννούλη και του Άκπομ. Ο πρώτος έκανε την κούρσα και ο δεύτερος γύρισε πάλι στον Γιαννούλη που σέντραρε και ανάγκασε τον Ρούμπεν Ντίας να στείλει την μπάλα στην εστία της ομάδας του. Στο 75’ σε μια εξαιρετικά οργανωμένη αντεπίθεση ο Γιαννούλης μετά την κούρσα του είδε πάνω στην κίνηση τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς ξεμαρκάριστο απέναντι δεξιά και το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ ευστόχησε γράφοντας το 2-0.

Το μοναδικό γκολ της Πορτογαλικής ομάδας πέτυχε ο Ράφα Σίλβα στο 94'.

Ο Δικέφαλος σε διπλά ματς 23 και 29 Σεπτεμβρίου θα διεκδικήσει κόντρα στη ρωσική Κράσνονταρ την είσοδό του στους ομίλους του Champions League. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΠΑΟΚ (ΑΜΠΕΛ ΦΕΡΕΙΡΑ): Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (66' Α. Ζίβκοβιτς), Τζόλης (80' Τζόλης), Άκπομ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (ΖΟΡΖΕ ΖΕΖΟΥΣ): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Βερτόνχεν, Γκριμάλδο, Πίζι, Βάιγκλ, Ταράμπτ (81' Ράφα Σίλβα), Έβερτον, Σεφέροβιτς (72' Βινίσιους), Πεντρίνιο (65' Νούνιες)

 

  16 September, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ