“Έφυγε” ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντίνος Κοκολάκης

mesaralive.gr  16 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ
“Έφυγε” ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντίνος Κοκολάκης

"Έφυγε" από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Κοκολάκης βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς και φίλους.

Ο Κωνσταντίνος Κοκολάκης υπηρέτησε πολλά χρόνια με επιμονή και αφοσίωση την τοπική αυτοδιοίκηση. Άνθρωπος εργατικός,  άοκνος, φειδωλός στα λόγια και γενναιόδωρος στις πράξεις∙ με μεγάλη επιμονή, συμμετοχή στα κοινά,  πλούσια δράση,  άνθρωπος αποτελεσματικός.

   Γεννήθηκε το 1950 στην Αγία Βαρβάρα,  γιος του Μιχαήλου, τέως κοινοτάρχη, και της Αμαλίας Κοκολάκη. Το 1978 εκλέχτηκε για πρώτη φορά πρόεδρος στην Κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας, σε ηλικία μόλις 28 ετών. Κέρδισε πολύ γρήγορα την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και έλαβε την τιμητική ψήφο σε έξι εκλογικές αναμετρήσεις ως πρόεδρος και δήμαρχος. Το 1998 εκλέχτηκε δήμαρχος στον Καποδιστριακό Δήμο Αγίας Βαρβάρας, όπου επανεκλέγηκε το έτος 2002. Συνολικά,  μέχρι και το 2014 υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση 36 συναπτά έτη, αφήνοντας μεγάλο έργο στην περιοχή που τον εμπιστεύτηκε.

 Στην επαγγελματική του ζωή ανοίχτηκε σε πρωτοποριακές και καινοτόμες, για την περιοχή και τα δεδομένα της εποχής, επιχειρήσεις, τόσο εντός όσο και εκτός Κρήτης. Ήταν παντρεμένος με την Παπαδάκη Κλεάνθη του Ιωάννη, με την οποία απέκτησε δύο γιούς, το Μιχάλη και το Γιάννη, οι οποίοι συνεχίζουν και επεκτείνουν επάξια τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

H νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 17 Αυγούστου στις 15:00, στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας.

 

mesaralive.gr  16 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ