Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Φαιστού: Διαμαρτυρία για τη συγχώνευση τμημάτων στο Γυμνάσιο Μοιρων

  15 October, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Φαιστού: Διαμαρτυρία για τη συγχώνευση τμημάτων στο Γυμνάσιο Μοιρων

Ανακοίνωση για τη συγχώνευση τμημάτων στο Γυμνάσιο Μοιρών, εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Φαιστού.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Φαιστού εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να συρρικνωθούν τα τμήματα της Β΄ Γυμνασίου Μοιρών και να δημιουργηθούν τάξεις μέχρι και των 28 ατόμων! 

Είναι ανάλγητο μέσα στην πανδημία και βαθιά αντιεκπαιδευτικό εν μέσω σχολικής χρονιάς να συγχωνεύουν τμήματα, να μετακινούνται μαθητές, να απαξιώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία με πολυμελείς τάξεις που δυσχεραίνουν το μάθημα και την ουσιαστική επαφή του εκπαιδευτικού με τον μαθητή.

Αντί για μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζόμενων και μαθητών, αντί για ασφαλή σχολεία με σύγχρονες κτιριακές υποδομές, αντί για  μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση και το υπουργείο πετσοκόβουν τμήματα. Στριμώχνουν σαν «σαρδέλες» μέχρι και 28 μαθητές στις τάξεις, τη στιγμή που η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στα σχολεία, εν καιρώ πανδημίας, είναι εκρηκτική με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ηλικίες 4-18 ετών να έχουν ξεπεράσει το 30% των συνολικών κρουσμάτων. 

Έτσι αντιλαμβάνονται κυβέρνηση και υπουργείο την «αναβάθμιση» του σχολείου! Γενικευμένες συγχωνεύσεις τμημάτων και δικαστικές προσφυγές ενάντια στους εκπαιδευτικούς που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο. Αδιαφορούν τόσο για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όσο και για τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας, για την κατάσταση με τα τεράστια μορφωτικά και εκπαιδευτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί, με τα σχολεία κλειστά για σχεδόν 2 χρόνια. Βέβαια, η κυβέρνηση δεν ανακαλύπτει τον τροχό… Αξιοποιεί και επεκτείνει όλο το νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων που καρατόμησαν χιλιάδες ώρες με τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίου και Λυκείου, έκλεισαν σχολεία, υποβάθμισαν το ολοήμερο, κτλ, γιατί θεωρούν την παιδεία των παιδιών μας «κόστος».

Διεκδικούμε την ασφάλεια και τη μόρφωση που έχουν ανάγκη σήμερα τα παιδιά μας.  

Είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών, μαζί  αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο σχολείο για όλα τα παιδιά!

Απαιτούμε:

Να μην κλείσει ούτε 1 τμήμα στο Γυμνάσιο Μοιρών και να συνεχίσουν να λειτουργούν όλα τα τμήματα της Β Γυμνασίου!  

Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν όλα τα κενά

 

  15 October, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα