Επι τάπητος οι νέες αλλαγές στις Πανελλαδικές εξετάσεις

  22 December, 2020 ΑΡΘΡΑ
Επι τάπητος οι νέες αλλαγές στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Τι περιλαμβάνουν οι προτάσεις για τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις που προωθεί το υπουργείο Παιδείας

Τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και την ίδρυση του σώματος για τη φύλαξη των πανεπιστημίων θα παρουσιάσει το πρωί της Τρίτης, 22 Δεκεμβρίου, στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

Οι προτάσεις της - έχουν ήδη πει «ναι» οι πρυτάνεις - περιλαμβάνουν τα εξής: 

διπλή κατάθεση μηχανογραφικού δελτίου, 
θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής σε κάθε πανεπιστημιακό τμήμα
φύλαξη και ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια

Πιο συγκεκριμένα, η θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής από κάθε Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστημιακό Τμήμα ως ποσοστό του μέσου όρου των μέσων επιδόσεων όλων των υποψηφίων στο σύνολο των μαθημάτων του επιστημονικού πεδίου, στο οποίο αντιστοιχεί το Τμήμα. Το υπουργείο Παιδείας δεν προκρίνει μία οριζόντια βάση του 10.

Σε ό,τι αφορά στις δύο φάσεις κατάθεσης μηχανογραφικού, η πρώτη θα αφορά μία ομάδα σχολών που επιθυμούν και στη δεύτερη φάση όσες θέσεις μένουν κενές θα μπορούν να διεκδικήσουν όσοι υποψήφιοι δεν μπήκαν στην πρώτη ομάδα σπουδών που επέλεξαν. Στόχος είναι οι υποψήφιοι να επιλέγουν τις σχολές που επιθυμούν να πηγαίνουν και να μην παίρνουν απλά μία θέση από κάποιον που πραγματικά θέλει να σπουδάσει αυτό το γνωστικό αντικείμενο. Με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστούν και οι μετεγγραφές. 

 

  22 December, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα