Επίδομα ενοικίου έως 220 ευρώ για οικογένειες σε ανάγκη.

mesaralive  11 March, 2015 ΑΡΘΡΑ
Επίδομα ενοικίου έως 220 ευρώ για οικογένειες σε ανάγκη.

Φωτό:thetoc.gr

Μέχρι και τα 220 ευρώ θα φτάνει το επίδομα ενοικίου για οικογένειες που έχουν ανάγκη, συμφώνα με διευκρινίσεις που έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Οι περίπου 30.000 οικογένειες που δικαιούνται την επιδότηση ενοικίου θα συμπληρώνουν στο μισθωτήριο το ΙΒΑΝ του ιδιοκτήτη.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με το Star, οι ιδιοκτήτες θα την εισπράττουν απευθείας από το κράτος και ο ενοικιαστής θα συμπληρώνει τη διαφορά.

Πως θα πάρουν οι δικαιούχοι την επιδότηση ενοικίου:

Μια μονογονεϊκή οικογένεια που μένει σε δυάρι διαμέρισμα και πληρώνει 150 ευρώ ένοικο το επίδομα θα είναι 100 ευρώ και θα συμπληρώνει τα 50 ευρώ.

Μια οικογένεια με 2 παιδιά που μένει σε ένα τριάρι και πληρώνει ενοίκιο 200 ευρώ θα πάρει επίδομα 130 ευρώ και θα συμπληρώνει από την τσέπη της τα 70 ευρώ.

Μια οικογένεια με 5 παιδιά που μένει σε μια μονοκατοικία και πληρώνει ενοίκιο 300 ευρώ  θα πάρει επίδομα 220 ευρώ και συμπληρώνει τα 80 ευρώ.

Την ίδια ώρα, προβλέπεται η δωρεάν επανασύνδεσή του ρεύματος σε κύριες κατοικίες, για τα σπίτια που είχε κοπεί μέχρι τις 31/12/2014 χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το αν χρωστάνε στη ΔΕΗ, ενώ θα υπάρξει και ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Μένει, ωστόσο, να διευκρινιστεί ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι τόσο για την επιδότηση ενοικίου όσο και για τις ελαφρύνσεις στο ρεύμα.

 

Πηγή:prismanews.gr

 

mesaralive  11 March, 2015 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα