Ερχεται ο κόμβος που θα αλλαξει τη μορφή του δρόμου

vianntika.gr  09 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ερχεται ο κόμβος που θα αλλαξει τη μορφή του δρόμου

Τα τελευταία εμπόδια ξεπεράστηκαν και έτσι μέσα στην επόμενη εβδομάδα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο...κομβικής σημασίας για την ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου και φυσικά τη Βιάννο.

Πρόκειται για την κατασκευή του κόμβου Αρκαλοχωρίου. Ενός σημαντικού έργου που αφορά στην κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου και της παράκαμψης Αρκαλοχωρίου με προϋπολογισμό 12,5 εκ. ευρώ.

Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται το σημείο, το οποιο ως σήμερα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και δε συνάδει με τα πρέπει και τις ανάγκες των πολιτών. Γιατί μιλάμε για ένα σημείο το οποίο αποτελεί την κατάληξη μιας βασικής οδικης αρτηρίας, στην οποία αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες και «σηκώνει» μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.
Το έργο χωροθετείται δυτικά – νότιο δυτικά του Αρκαλοχωρίου και θα εξυπηρετήσει την σύνδεση του Αρκαλοχωρίου και των οικισµών της ευρύτερης περιοχής µε το Ηράκλειο και την Βιάννο. Την υλοποίηση της μεγάλης αυτής παρέμβασης που συμβασιοποιήθηκε  εχει αναλάβει η εταιρεία «ΡΟΜΒΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.»,  και η έκταση του έργου αναπτύσσεται σε ένα μήκος 2,8 χιλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης είχε κάνει λόγο για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου και της Βιάννου η οποία βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης.

Όπως είπε παράλληλα με τα έργα τα οποία θα γίνουν στο νέο αεροδρόμιο και με τον δρόμο από τον κόμβο στην Χερσόνησο προς το Καστέλι, ολοκληρώνεται μία σημαντική αναπτυξιακή υποδομή για όλη την ευρύτερη περιοχή, του Καστελλίου, του Αρκαλοχωρίου και της Βιάννου.
Να σημειωθεί ότι το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020.
Είναι αναμφίβολα μία εκκρεμότητα δεκαετιών, η οποία σύντομα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης...

 

vianntika.gr  09 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ