Έρχεται τροπολογία για τη στήριξη των οικογενειών των πέντε θυμάτων της κακοκαιρίας

ekriti.gr  12 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Έρχεται τροπολογία για τη στήριξη των οικογενειών των πέντε θυμάτων της κακοκαιρίας

Η πολιτεία φαίνεται ότι στέκεται στο πλευρό των οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στις δύο τραγωδίες που σημειώθηκαν στην Κρήτη, στη Μεσαρά και στα Χανιά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη και του ekriti.gr, σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή τροπολογία του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη την οποία θα υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του νησιού απ’ όλα τα κόμματα για την ανακούφιση των οικογενειών που τους χτύπησε την πόρτα ο θάνατος.

Οι οικογένειες αυτές έχασαν 5 ανθρώπους μέσα σε λίγες ώρες και αφήνοντας ορφανά συνολικά 6 παιδιά, πέντε του άτυχου 61χρονου κτηνοτρόφου από τον Αποκόρωνα, που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά χειμάρρου μαζί με το αυτοκίνητό του, σε αγροτικό δρόμο κοντά στον ποταμό Βατουδιάρη και το μωρό της οικογένειας Γιαννακάκη που θρηνεί 4 θύματα στο Γεροπόταμο.

Η τροπολογία θα προβλέπει μέτρα και ενέργειες ανάλογα με αυτά που είχαν ληφθεί για τις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι της Αττικής.

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας που έχει στην διάθεσή του το ekriti.gr θα αναφέρονται τα εξής:

Κατ’ αναλογίαν της αντίστοιχης ρύθμισης με τον οποία χορηγήθηκαν τα ίδια οικονομικά βοηθήματα και κίνητρα στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πλημμυρών στην Μάνδρα Αττικής αλλά και στις οικογένειες των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής, προτείνεται η παρούσα τροπολογία υλοποιώντας τη βασική αρχή της ισότητας.

Τα μέτρα για τις οικογένειες

«Στις/στους Συζύγους και τα τέκνα καθώς και στους γονείς ατόμων που απώλεσαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια και εξ αιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την Κρήτη κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2019 χορηγούνται:

Α.- Εφ’ άπαξ βοήθημα δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000 €) στην οικογένεια των θυμάτων, εφόσον υφίσταται νόμιμος γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης σε ισχύ.

Β.- Μηνιαίο βοήθημα χιλίων ευρώ (1.000 €) για κάθε ανήλικο τέκνο μέχρι την ενηλικίωσή του.

Γ.- Επαύξηση κατά ποσοστό 25% της βαθμολογίας που θα λάβουν τέκνα των αποβιωσάντων στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα των ετών 2019 και 2020."

 

ekriti.gr  12 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα