Η ΛΑ.ΣΥ Φαιστού για την επανεκλογή αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου

  30 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Η ΛΑ.ΣΥ Φαιστού για την επανεκλογή αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απέχει από τη ψηφοφορία για επανεκλογή αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Το ίδιο πράξαμε και στην πρώτη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 8-9-2019, για τη συγκρότηση προεδρείου. Εκφράζουμε με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή μας στη συγκρότηση ενός προεδρείου χωρίς αρμοδιότητες, οι οποίες συγκεντρώνονται αποκλειστικά στον πρόεδρο, σύμφωνα με το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο και με τις τελευταίες αλλαγές της κυβέρνησης της ΝΔ έγινε αντιδραστικότερο.

Επιπλέον, ως «Λαϊκή Συσπείρωση» Φαιστού επισημαίνουμε πως η εναλλαγή προσώπων (μελών παράταξης ή «ανεξαρτήτων») δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση τον αντιλαϊκό προσανατολισμό της πολιτικής που ασκείται από τον Δήμο, με πρόσφατο παράδειγμα τη ψήφιση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού για το 2020 από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις. Αναφορικά με την ανεξαρτητοποίηση του προηγούμενου αντιπροέδρου, δε μας εντυπωσιάζει. Το σκηνικό είναι γνωστό στα αστικά κόμματα και στις δημοτικές παρατάξεις που τοπικά εφαρμόζουν την πολιτική των κομμάτων αυτών. Το είδαμε και προεκλογικά με τις μεταγραφές ανάμεσα στις παρατάξεις. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει, γιατί η βάση είναι κοινή, οι θέσεις και η πολιτική είναι κοινή, με σκοπό το πώς θα εξυπηρετηθούν στόχοι που δεν εκφράζουν τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά την εκάστοτε αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Κυρίως, τονίζουμε για άλλη μια φορά πως είναι σοβαρή παράλειψη της δημοτικής αρχής το ότι ως τώρα δεν κάλεσε καμιά συνεδρίαση για να εκτιμήσει τις τραγικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας στον Δήμο μας, τη στιγμή που γινόμαστε όλοι μάρτυρες με τραγικό τρόπο της αναγκαιότητας ενίσχυσης των δημοσίων δομών του κράτους και της τοπικής διοίκησης. Επίσης, αποτελεί σοβαρή παράλειψη της δημοτικής αρχής το ότι δεν κάνει λόγο για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενος και επαγγελματοβιοτέχνες και τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής μας, που καλούνται να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης για άλλη μία φορά.

Θεωρούμε επιβεβλημένο να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο για να εξετάσει την ευθύνη στα μέτρα που το αφορούν, αλλά και τη συλλογική πολιτική του ευθύνη.

 

  30 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ