Η σημερινή εικόνα απο τους δρόμους της Κρήτης

cretalive.gr  26 January, 2022 ΑΡΘΡΑ
Η σημερινή εικόνα απο τους δρόμους της Κρήτης

Αδιάλειπτη είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται σε πολλές περιοχές της Κρήτης ώστε να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί και να μην αποκλειστούν από τα χιόνια κατοικημένες περιοχές. Την ίδια ώρα, οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό αλλά και τις συνεχείς χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης τα συνεργεία της Περιφέρειας Κρήτης συνεχίζουν τον εκχιονισμό σε διάφορες  περιοχές.

Ειδικά στην περιοχή της Βιάννου η χιονόπτωση ήταν έντονη κατά διαστήματα τις προηγούμενες ώρες. Για το λόγο αυτό επιχειρούν συνεχώς γκρέιντερ και εκχιονιστικά μηχανήματα.

Ανάλογη είναι και η κατάσταση που επικρατεί στη Μεσαρά. Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, αν το οδικό δίκτυο δεν είχε καθαριστεί το προηγούμενο 24ωρο πρόσβαση σήμερα δεν θα μπορούσαν να έχουν, λόγω της ποσότητας του χιονιού, ούτε καν τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Ενημέρωση για την κυκλοφορία

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ανακοινώνει ότι  αίρεται  η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στα εξής σημεία του οδικού δικτύου:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Επαρχιακή  οδός Φουρνέ – Θερίσσου στο τμήμα από την τοπική κοινότητα       Θερίσσου έως την τοπική κοινότητα  Ζούρβας.
Επαρχιακή οδός Χανίων - Κοντοπούλων – Θερίσσου στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Θερίσσου έως την τοπική κοινότητα  Δρακώνας Κεραμειών.
Οδός Βασιλείου Πούλακα στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Περιβολίων έως την τοπική κοινότητα Θερίσσου.
Επαρχιακή οδός Χανίων – Παλαιοχώρας στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Βουκολιών έως την τοπική κοινότητα  Καντάνου.
Επαρχιακή οδός Χανίων – Σούγιας στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Χλιαρού  έως  την τοπική κοινότητα  Ροδοβάνι

Επιπλέον αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των τριάμισι (3,5) τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων στα εξής σημεία του οδικού δικτυου:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

επί της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων –Σητείας (ΒΟΑΚ), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του οδικού δικτύου από την χιλιομετρική θέση 106 έως την χιλιομετρική θέση 127.
επί της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων- Σητείας (ΒΟΑΚ) και συγκεκριμένα από τη χιλιομετρική θέση 152 έως την χιλιομετρική θέση 174 από Χερσόνησο έως τα όρια του Νομού Λασιθίου

Παράλληλα, ανακοινώνεται από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης   ότι λόγω των έκτακτων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των τριάμισι (3,5) τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων από την 09:00 ώρα της  Τετάρτης (26.01.2022)  έως και την 09:00 ώρα της Πέμπτη (27.01.2022)επί της Εθνικής Οδού Ηρακλείου-Αγίας Γαλήνης, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του οδικού δικτύου από την χιλιομετρική θέση 21 έως την χιλιομετρική θέση 49 καθώς και της Νέας Διάνοιξης Εθνικής Οδού από Αγία Βαρβάρα έως Αμπελούζο.

 

cretalive.gr  26 January, 2022 ΑΡΘΡΑ