Καλοκαιρινός ο καιρός σήμερα

  06 June, 2021 ΑΡΘΡΑ
Καλοκαιρινός ο καιρός σήμερα

Η ψύχρα των πρώτων ημερών του Ιουνίου φαίνεται πώς έχει υποχωρήσει αυτό  το Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να μας θυμίζει πως ήδη διανύουμε μέρες καλοκαιριού. Παρά το βοριαδάκι που πνέει από σήμερα, ο καιρός είναι ευνοϊκός για αποδράσεις στη θάλασσα.

«Η θερμοκρασία για την Κυριακή λόγο μιας θερμότερης αέριας μάζας που μας προσεγγίζει θα είναι σε λίγο υψηλότερα και πιο καλοκαιρινά επιτέλους επίπεδα με τις μέγιστες τιμές να διαμορφώνονται κοντά στους 26 – 28 βαθμούς χωρίς να αποκλείεται κατά τόπους να είναι και λίγο υψηλότερες» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ΚΡΗΤΗ TV, ο μετεωρολόγος κ. Μανόλης Λέκκας.

Από το απόγευμα της Κυριακής στα ανατολικά και νότια οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς και θα πνέουν πιο ενισχυμένοι ενώ τη Δευτέρα αναμένονται φυσιολογικές για τις εποχή θερμοκρασίες ακόμα και τις βραδινές ώρες.

«Οι άνεμοι θα έχουν τη νοτιοδυτική έως και νότια τάση και η θερμή αυτή εισβολή αναμένεται ότι θα ανεβάσει τις θερμοκρασίες υψηλότερα αφού θα δούμε 28 – 30 βαθμούς να κάνουν την εμφάνιση τους στο νησί μας και θα ανέβουν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες τη νύχτα…», προσθέτει ο μετεωρολόγος.

Μεταβολή στο σκηνικό του καιρού από βδομάδα με βροχές και καταιγίδες προβλέπεται για τις βόρειες περιοχές της χώρας ωστόσο προς το παρόν η Κρήτη δεν φαίνεται να επηρεάζεται. Πιθανή αλλαγή από την Τρίτη στο νησί είναι ακόμα αμφίβολη μιας και τα μέτρα εξ αιτίας της πανδημίας έπληξαν και τα συστήματα πρόγνωσης.

«Τα στοιχεία τα οποία δίδονται στα προγνωστικά μοντέλα δεν είναι μεγάλα σε αριθμό εξ αιτίας των περιορισμών για τις πτήσεις των αεροσκαφών… με τα μοντέλα να υστερούν δυστυχώς στην προγνωστική τους ικανότητα», υπογραμμίζει ο κ. Λέκκας.

Έτσι σαφής εικόνα για την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να διαμορφωθεί από τη Δευτέρα.

Δείτε το βίντεο του ΚΡΗΤΗ ΤV με την πρόγνωση 

 

  06 June, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα