Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον του κρητικού ελαιολάδου

cretalive.gr  31 July, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον του κρητικού ελαιολάδου

Οι συνεταιριστές κλείνουν τον κύκλο των επαφών για να δημιουργηθεί ο ενιαίος φορέας διαχείρισης του ελαιολάδου που θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας για το κρητικό προϊόν

Μια κρίσιμη συνάντηση γίνεται σήμερα στο Κολυμπάρι Χανίων, αυτή των προέδρων των ενώσεων και των συνεταιρισμών της Κρήτης . Στο Κολυμπάρι θα κλείνει και ο κύκλος των επαφών για την δημιουργία του ενιαίου φορέα διαχείρισης του Κρητικού ελαιολάδου.

Έχουν προηγηθεί τρεις συναντήσεις στους νομούς Ηρακλείου Ρεθύμνου και Λασιθίου όπου σχεδόν όλοι ήταν θετικοί στην ανάγκη δημιουργίας του φορέα εκφράζοντας και αυτοί την ανάγκη της συνεργασίας και της σύμπραξης δυνάμεων για να βρει επιτέλους το Κρητικό ελαιόλαδο τον δρόμο του προς της αγορές του κόσμου τυποποιημένο και επώνυμο μα πάνω απ όλα και ο κρητικός παραγωγός να απολαύσει ένα καλύτερο εισόδημα.
 
Σύμφωνα δε με ασφαλείς πληροφορίες ο φάκελος του ΠΓΕ  ελαιολάδου Κρήτης είναι στην τελική ευθεία να φύγει για τις Βρυξέλλες όπου θα πάρει και την τελική έγκριση δίνοντας στην φαρέτρα του φορέα άλλο ένα όπλο και άλλο ένα επιχείρημα γιατί όλοι μαζί σαν Κρήτη και όχι ο καθένας και μόνος του όπως γινόταν μέχρι σήμερα με τα γνωστά αποτελέσματα.
"Μπορεί η επανάσταση στο κρητικό ελαιόλαδο να ξεκινήσει από τη γενέτειρα του Ελευθερίου Βενιζέλου και να μην είναι τελικά τυχαίο ότι η τελευταία μάζωξη γίνεται στα Χανιά όπου είχε ξεκινήσει και η Κρητική επανάσταση για την απελευθέρωση της Κρήτης" έλεγε με νόημα στο cretalive συνεταιριστής.
 
"Τίποτα δεν είναι τυχαίο"  έλεγε το έμπερο συνεταιριστικό στέλεχος που  έχει την αγωνία η σημερινή συνάντηση να είναι το τέλος της κακοδαιμονίας που μαστίζει τα τελευταία χρόνια το Κρητικό ελαιόλαδο και η αρχή μιας καινούργιας πορείας με διαφορετική στόχευση απο τα παλιά χρόνια να φέυγει επιτέλους το λάδι μας τυποποιημένο και όχι χύμα.
 
Φανταστείτε ένα κοινό όνομα και ένα ένα κοινό σχήμα τη δυναμική μπορεί να αποκτήσει και πόσο πιο εύκολο είναι να χτυπήσει τις πόρτες μεγάλων αλυσίδων syper marlet του εξωτερικού που ο καθένας και μόνος του δεν θα τολμούσε να το κάνει μιας για να κάτσουν αυτοί οι κολοσσοί  να συζητήσουν μαζί σου θα πρέπει να έχεις και την δυνατότητα να ανταποκριθείς σε νούμερα και ποσότητες και ποιοτικά χαρακτηριστικά που ο καθένας και μόνος του δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
 
"Γιατί καλό είναι να συζητάμε για ελαιόλαδο Χανίων Ηρακλείου Ρεθύμνου και Λασιθίου άλλα ο όρος ΚΡΗΤΗ τα σκεπάζει όλα μιας και έχει μια τεράστια δυναμική και αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικό έχοντας δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από το όνομα της" αναφέρει.
Περιμένουμε όλοι μας με αγωνία να μάθουμε αν τελικά το εγώ θα το κάνουμε εμείς και όλοι μαζί να κάνουμε το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από την δημιουργία του φορέα και να μην κολλήσουμε σε μικροπολιτικές και μικροσκόπιμοτητες που μόνο προβλήματα έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια.
 
 
Ευχή όλων λοιπόν να ξεκινήσει ο φορέας άμεσα γιατί δεν αλλάζουν όλα από την μια μέρα στην άλλη αντιθέτως θα χρειαστεί πολύς χρόνος πολύ επιμονή και πολύ δημιουργική σκέψη για να αναπληρώσουμε και να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος φέρνοντας στο επίκεντρο την ποιότητα που χάθηκε δυστυχώς τα τελευταία χρόνια την επιμόρφωση και την καθοδήγηση των παραγωγών που σαν τελικό αποτέλεσμα θα φέρει το κρητικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην θέση που του αξίζει!

 

cretalive.gr  31 July, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα