Μέχρι τέλος του έτους ο διαγωνισμός για την πρώην Βάση Γουρνών

  16 November, 2019 ΑΡΘΡΑ
Μέχρι τέλος του έτους ο διαγωνισμός για την πρώην Βάση Γουρνών

Εκτός από το μεγάλο project στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, που βρίσκεται πρώτο στη λίστα, σε ότι αφορά τις διαδικασίες για την αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ωστόσο σειρά έχουν πάρει κι άλλα ακίνητα ανά την Ελλάδα για τα οποία έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχουν προχωρήσει οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στο αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο αξιοποίησης (ADP) που εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εξελίξεις εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένονται για το ακίνητο της «Πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών» εκτάσεως 345 στρεμμάτων στο δήμο Χερσονήσου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, για το οποίο προετοιμάζεται ο διαγωνισμός.

Ήδη έχει γίνει το pre-marketing: Η έγκριση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος του ΕΣΧΑΔΑ από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης και η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας εντός του τελευταίου τριμήνου του 2019 είναι στα επόμενα βήματα.

 

  16 November, 2019 ΑΡΘΡΑ