Μεγάλη κινητοποίηση για να σωθεί η εκκλησία

vianntika.gr  22 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεγάλη κινητοποίηση για να σωθεί η εκκλησία

Όταν η τοπική κοινωνία θέλει, τότε όλα είναι δυνατά. Αυτό αποδεικνύεται και στην περίπτωση του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου.

Μια εκκλησία η οποία βρίσκεται στους Αστρακούς Πεδιάδος, με την Ενορία του χωριού, τον οικείο Πολιτιστικό Σύλλογο, αλλά και όλους τους πολίτες, ανώνυμους και επώνυμους να στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια για την αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που έχει σημειωθεί στον ναό.

Μια ζημιά που έφερε στο απροχώρητο την κατάσταση, με τον πατηρ Μανόλη να διοργανώνει σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αστρακών, Κρητική βραδιά με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την επισκευή μεγάλης ζημιάς που έχει προκληθεί στην εκκλησία του.

Η κρητική βραδιά πραγματοποιηθηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου στο ξωκλήσι του Αγίου Κωσνταντίνου στους Αστρακούς, αμέσως μετά τον Εσπερινό, με τη συμμετοχή πολλών αξιόλογων καλλιτεχνών που συμμετείχαν αφιλοκερδώς για να συνεισφέρουν από την πλευρά τους στην αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς του ναού.

«Η ζημιά που έγινε στο ναό, μας οδήγησε στην απόφαση για τη μεγάλη κινητοποίηση που έχουμε ξεκινήσει. Είναι ευχάριστο που βλέπουμε ότι όλη η κοινωνία στηρίζει τον αγωνα μας για την αποκατάσταση της ζημιάς», σημειώνει στο viannitika.gr o π. Μανώλης.

Μικρό χωριό, μεγάλη δύναμη

Οι Αστρακοί είναι χωριό που βρίσκεται 23 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο. Βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της κοιλάδας του ποταμού Καρτερού και αποτελούνταν από δύο οικισμούς τον Επάνω και τον Κάτω. Στην κοίτη του ποταμού, κάτω από το χωριό υπάρχει το σπήλαιο Νεραϊδόσπηλιος, μέσα στο οποίο βλέπουμε πηγή με άφθονο νερό, από την οποία υδρεύεται η πόλη του Ηρακλείου. 

Είναι ένα χωριό με λίγους κατοίκους, το οποίο όμως φαίνεται πως αποδεικνυεται ικανό να φέρει τη... λύτρωση για τον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου. Γιατί η ζημιά είναι μεγάλη για το μικρό γραφικό εκκλησάκι, το οποίο... κρυβεται μέσα στα λιόφυτα!

 

vianntika.gr  22 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ