Μεσαρά: Δωρεά απινιδωτών από την “ΞΕΝΙΑ ΦΑΙΣΤΟΣ Α.Ε”

mesaralive.gr  18 December, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Δωρεά απινιδωτών από την “ΞΕΝΙΑ ΦΑΙΣΤΟΣ Α.Ε”

Η Δημοτική Επιχείρηση «ΞΕΝΙΑ ΦΑΙΣΤΟΣ Α.Ε ΟΤΑ», ενισχύοντας τη δημόσια υγεία αποφάσισε να προσφέρει στους συμπολίτες μας πρόσβαση σε αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές.

Τι είναι όμως οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές (AEDs);

Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (AED) είναι μια φορητή συσκευή που εφαρμόζεται για να χορηγεί ηλεκτρική εκκένωση (απινίδωση) στη καρδιά, ώστε να αποκαθιστά τον φυσιολογικό ρυθμό της καρδιάς κατά την αιφνίδια καρδιακή ανακοπή. Εάν η καρδιά απινιδωθεί γρήγορα με έναν AED, μπορεί να αποκατασταθεί φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός. Εάν όμως, η καρδιά δεν αναταχθεί σε φυσιολογικό ρυθμό εντός 5-7 λεπτών, αυτή η μαρμαρυγή θα αποβεί μοιραία..

Χάρη στα AEDs ο αριθμός θανάτων από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή έχει μειωθεί σημαντικά ανά έτος. Για το 2018, το Δ.Σ. της εταιρείας «ΞΕΝΙΑ ΦΑΙΣΤΟΣ Α.Ε. ΟΤΑ» θα παρέχει τρεις αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές. Πιο συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν: ένας απινιδωτής στην Φαιστό, ένας στο Καλαμάκι και ένας στο Τυμπάκι. Για το 2019, μέλλεται η διανομή τους να επεκταθεί και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα.

Πολλή σημαντική είναι και η εκπόνηση του εκπαιδευτικού προγράμματος που θα ακολουθήσει για τους δημότες μας, με την συνεργασία του Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Μοιρών. Η συμβολή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική και τους ευχαριστούμε πολύ για την συνεισφορά τους! Αυτές οι πολιτικές αποτελούν ουσιαστική επένδυση για την αναβάθμιση και τη βιωσιµότητα του εθνικού συστήµατος Υγείας.

 

mesaralive.gr  18 December, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα