Μεσαρά: Καύσωνας προ των πυλών

cretalive.gr  30 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Καύσωνας προ των πυλών

Στο νότο της Κρήτης αναμένονται θερμοκρασίες που θα "αγγίζουν" τους 40 βαθμούς

Ενισχυμένη ζέστη, κυρίως στην ενδοχώρα και στο νότο της Κρήτης, επιφυλάσσει ο καιρός το επόμενο τετραήμερο, βάζοντας μας κατ'ουσίαν στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου!

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, καθώς δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ζεστό - φυσιολογικό για την εποχή - υπόλοιπο της εβδομάδας, που αφήνει πίσω του τις δροσιές και τον ήπιο χαρακτήρα του φετινού Ιούνη! Στα βόρεια όπως εξηγεί , ο κ. Λέκκας, η μέγιστη θερμοκρασία, από αύριο κι ως την Κυριακή, θα κυμανθεί στους 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην ενδοχώρα και το νότο θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς.

Μάλιστα δεν αποκλείεται, ειδικά στο νότο να δούμε και 37αρια αλλά και 38αρια, κυρίως την Παρασκευή και το Σάββατο. Αυτό θα είναι και το πιο δύσκολο διήμερο από το μοτίβο των τεσσάρων ζεστών ημερών, καθώς θα υπάρχει εξασθένηση των ανέμων αλλά θα έχει επικαθήσει και η θερμή εισβολή των προηγούμενων ημερών.

Πάντως καμία σχέση με τον παρατεταμένο καύσωνα του Μαΐου, επισημαίνει ο ίδιος, ωστόσο τονίζει πως δεν παύει να μας θυμίζει ότι μαζί με την έλευση του Ιουλίου έρχεται... φουριόζο και το κλασσικό ελληνικό καλοκαίρι !

 

cretalive.gr  30 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ