“Μονόδρομος” για την Κρήτη η ενίσχυση με ειδικούς φρουρούς

  27 September, 2019 ΑΡΘΡΑ
“Μονόδρομος” για την Κρήτη η ενίσχυση με ειδικούς φρουρούς

Πόσους ειδικούς φρουρούς περιμένουν στην Κρήτη

Στο κατακόρυφο η αγωνία για τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ειδικών φρουρών της Κρήτης, οι οποίοι περιμένουν από μέρα σε μέρα απαντήσεις για το εάν ενισχυθούν τα Τμήματα Ειδικών Υπηρεσιών της Κρήτης με ειδικούς φρουρούς.

Τις επόμενες ημέρες, όπως λέει στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Κρήτης Χ. Τσανακτσίδης, αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο μεταθέσεων «οπότε θα αποφασιστεί εάν θα ενισχυθεί ή όχι η Κρήτη, προκειμένου να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό οι ήδη αποδυναμωμένες υπηρεσίες του νησιού».

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, «η αγωνία είναι μεγάλη και είναι μονόδρομος η ενίσχυση με ικανό αριθμό προσωπικού. Ζητήσαμε να έρθουν στην Κρήτη, βλέποντας τις ελλείψεις και κυρίως τις ανάγκες που υπάρχουν, 50 άτομα. Ο αριθμός αυτός δεν είναι ούτε υπερβολικός, αλλά ούτε και αδύνατη η ικανοποίηση του αιτήματος, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν συνάδελφοι στην Αθήνα, πολλοί εκ των οποίων Κρητικοί που επιθυμούν να έρθουν στο νησί».

Ο κ. Τσανακτσίδης σημειώνει ότι με την αναδιάταξη που έγινε και με τις νέες υπηρεσίες που δημιουργήθηκαν (Άμεση Δράση σε Ηράκλειο και Χανιά, Τμήματα Μεταγωγών) η στελέχωσή τους έγινε με προσωπικό από την Κρήτη, άνδρες των ΤΑΕ και αστυνομικούς, «ενώ θα μπορούσαν να είχαν ενισχυθεί με προσωπικό από την Αθήνα, ώστε να μην αποδυναμωθούν οι υπηρεσίες του νησιού» σχολιάζει. Οι αλλαγές που προέκυψαν με τον σχηματισμό των νέων υπηρεσιών συρρίκνωσαν τα τμήματα των ΤΑΕ σε ποσοστό 50%. «Για παράδειγμα στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου από τα 110 άτομα που υπηρετούσαν, έχουν μείνει μόλις 45. Στο Τμήμα του Ρεθύμνου από τα 76 άτομα, έχουν μείνει 40, στο ΤΑΕ Μεσαράς η μείωση επίσης στο προσωπικό είναι μεγάλη, ενώ το ΤΑΕ Αποκορώνου από τα 50 άτομα υπηρετούν τώρα 12 και έγινε από Τμήμα… Κλιμάκιο. Μεγάλη είναι η μείωση και στο ΤΑΕ Μυλοποτάμου που πλέον υπηρετούν 30 άτομα από τα 55 που υπηρετούσαν παλιότερα».

Αυτό, όπως προσθέτει ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Κρήτης, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των περιπολιών, των ελέγχων για την πάταξη της βαριάς εγκληματικότητας. «Οι έλεγχοι δεν γίνονται όπως παλαιότερα, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό. Ενισχύθηκαν υπηρεσίες του κέντρου και αποδυναμώθηκε η ύπαιθρος. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, εάν το Αρχηγείο ικανοποιήσει αυτό το αίτημα, τότε ο κάθε νομός θα ενισχυθεί με περίπου δέκα άτομα και θα μπορούσε να δοθεί λύση σε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί» καταλήγει ο ίδιος.

 

  27 September, 2019 ΑΡΘΡΑ