ΝΒΑ Αwards: MVP o Γιάνναρος!

  25 June, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
ΝΒΑ Αwards: MVP o Γιάνναρος!

Στην κορυφή του κόσμου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο - Ευχαρίστησε τους πάντες, ενώ λύγισε όταν θυμήθηκε τον πατέρα του

Την κορυφαία διάκριση - μέχρι την επόμενη - της καριέρας του απολαμβάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίχτης του ΝΒΑ για την σεζόν που πέρασε. Πρόκειται για τον δεύτερο Ευρωπαίο, μετά τον Γερμανό Ντιρκ Νοβίτσκι και το 2007 με τη φανέλα του Ντάλας, που κέρδισε το σχετικό βραβείο MVP!

Πρόκειται για την ανταμοιβή και αναγνώριση των προσπαθειών του Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος οδήγησε τους Μπακς στο καλύτερο ρεκόρ σε όλο το ΝΒΑ καθώς ο ηγέτης των Μπακς μέτρησε 27,7 πόντους, 12,5 ριμπάουντ και 5,9 ασίστ.

Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν εμφανώς συγκινημένος ενώ σε ορισμένες στιγμές δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον θεό που με ευλόγησε με αυτό το ταλέντο, για να είμαι στη θέση που βρίσκομαι σήμερα. Θέλω να τον ευχαριστήσω που με έβαλε σε αυτή τη θέση. Όλα τα κάνω μέσω αυτού. Νιώθω απίστευτα ευλογημένος. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τους Μπακς και κυρίως τους συμπαίκτες μου. Χρειάζεται πάνω από ένας παίκτης για να έχεις να φτάσεις στις 60 νίκες και τους ευχαριστώ που ήταν μαζί μου στον “πόλεμο”, είπε μεταξύ άλλων ο MVP του ΝΒΑ και συνέχισε:

“Θέλω να ευχαριστήσω το τεχνικό επιτελείο, που μας έμαθε όλα όσα έπρεπε να ξέρουμε. Να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τον οργανισμό που με πίστεψε. Ήμουν 18 ετών στην Ελλάδα και με πίστεψαν. Ευχαριστώ το Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με υποστηρίζουν. Ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι 6 το πρωί και μου στέλνουν μηνύματα κάθε μέρα. Πριν από δύο χρόνια είχα ένα στόχο: να γίνω ο κορυφαίος του πρωταθλήματος.

Ευχαριστώ τον πατέρα μου, αν και προφανώς δεν μπορεί να είναι εδώ μαζί μου. Πάντοτε, όταν περνάω στο παρκέ, θυμάμαι τον πατέρα μου, που μου έλεγε να παίζω και πιο σκληρά, ακόμη κι όταν πονούσα. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπληκτικούς αδελφούς μου. Σας ευχαριστώ, είστε τα πρότυπά μου, σας ευχαριστώ για όσα κάνετε για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω την φοβερή μητέρα μου. Είναι η ηρωίδα μου από παιδί. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου και δεν μπορείς να το πιστέψεις, αν δεν έχεις ένα γονιό. Ευχαριστώ τους ατζέντηδες μου, που με πίστευαν και μου έδιναν κίνητρο, που δεν με ενοχλούν πολύ. Αυτή είναι μόνο η αρχή για μένα, στόχος μου είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Όπως μου έχει πει ο πατέρας μου, πάντα να θέλεις περισσότερα, αλλά να μην είσαι άπληστος».

Ο Γιάννης πήρε 78 στους 100 ψήφους ως πρώτος MVP, με τον Τζέιμς Χάρντεν να παίρνει 22 ψήφους. Ο Πολ Τζορτζ δεν πήρε καμία ψήφο, τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο, για την πρώτη θέση και τελικά βρέθηκε στην τρίτη θέση με 56 ψήφους. 

 

  25 June, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα