“Οι αγρότες είναι υπό διάλυση. ”

cretalive.gr  05 August, 2020 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
“Οι αγρότες είναι υπό διάλυση. ”

Αόριστες οι ανακοινώσεις του Υπουργείου τονίζουν οι παραγωγοί - Δραματική η κατάσταση

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Περιφέρεια Κρήτης η Ομάδα Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης με φόντο τα πολλά προβλήματα των αγροτών. 

"Απαιτούμε στο κομμάτι της συζήτησης που μας αφορά να είμαστε μέσα. Τα προβλήματα των αγροτών πρέπει να συζητούνται με τους εκπροσώπους τους. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνονται πράγματα για εμάς χωρίς εμάς. Οι αγρότες είναι υπό διάλυση. Η κατάσταση είναι δραματική. Υπάρχουν αόριστες ανακοινώσεις από το Υπουργείο, όπως συμβαίνει με την αναμπέλωση", τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ομάδας Πρίαμος Ιερωνυμάκης. 

Όσον αφορά την ελαιοπαραγωγή σημείωσε χαρακτηριστικά "έχουμε δραματικά αποτελέσματα. Έχουν κλείσει μαγαζιά. Αν καταρρεύσει ο πρωτογενής τομέας, θα καταρρεύσουν όλα τα επαγγέλματα. Όλα είναι διαλυμένα στην αγορά".

Πρόσθεσε δε ότι "τα 150 εκατομμύρια που έδωσε ο Σταϊκούρας δεν φτάνουν. Για να επανεκκινήσει σωστά ο αγροτικός τομέας χρειάζεται 1 δις ευρώ".

Στόχος της ομάδας - μεταξύ άλλων - είναι να συσταθούν ομάδες εργασίας οι οποίες θα έρθουν σε επαφή με φορείς τοπικούς και κυβερνητικούς

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
cretalive.gr  05 August, 2020 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα