Πόσο κοστίζει το service του αυτοκινήτου σας;

mesaralive  15 March, 2015 ΑΡΘΡΑ
Πόσο κοστίζει το service του αυτοκινήτου σας;

Φωτο: news.jeeboo.com

Το αυτοκίνητό σας «μεγάλωσε» και δεν καλύπτεται πια από την εργοστασιακή εγγύηση. Τι κάνετε;

Που θα βρείτε τις πιο συμφέρουσες τιμές για το service και τα ανταλλακτικά που θα χρειαστεί;

Πόσο ενδιαφέρεστε για την ποιότητα της προσφερόμενης εργασίας; Βρήκαμε για σας τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και σας τις παρουσιάζουμε αναλυτικά.

Όλες σχεδόν οι αντιπροσωπείες γα να κρατήσουν τους πελάτες «κοντά» τους μετά το πέρας των εργοστασιακών εγγυήσεων εφαρμόζουν προγράμματα πιστότητας που εξασφαλίζουν επίσημο και εγγυημένο service από εξειδικευμένο και ειδικά καταρτισμένο προσωπικό ενώ συνάμα προσφέρουν προνομιακές τιμές στα ανταλλακτικά και ειδικά «πακέτα» για τις συνήθεις ετήσιες εργασίες.

Φροντίζουν, επίσης, μέσω sms ή e-mail να υπενθυμίζουν συχνά τις ημερομηνίες ελέγχου του αυτοκινήτου και να ενημερώνουν για τις νέες προσφορές.

Εξάλλου στις ιστοσελίδες των αντιπροσώπων μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τα προγράμματά τους και το κόστος τους ώστε να συγκρίνετε κατά την έρευνα αγοράς που κάνετε και να επιλέξετε την πιο συμφέρουσα για σας λύση.

 

Ας πάρουμε λοιπόν με τη σειρά τις εταιρείες και τα προγράμματά τους...

ALFA ROMEO

Αυτόν τον καιρό ετοιμάζεται πρόγραμμα πιστότητας που θα ανακοινωθεί λίγο αργότερα.

AUDI

Η Audi έχει θέσει σε εφαρμογή από το 2012 τα προνομιακά πακέτα εργασιών Audi Smart Pack 5+ για όλα τα οχήματα 5 ετών και άνω, προσφέροντας στους πελάτες της ενημέρωση για το κόστος συντήρησης ανά μοντέλο με γνήσια ανταλλακτικά, εργασία και ΦΠΑ.

Οι εργασίες συντήρησης που μπορεί ο πελάτης να κάνει χρήση των αναφερθέντων πακέτων είναι οι εξής: λιπαντικό service, πλήρες service, αλλαγή αμορτισέρ, δισκόπλακων, τακακίων, ιμάντα - αντλίας νερού, συμπλέκτη, αντικατάσταση αισθητήρων Λ, μάκτρων, μπαταρίας, αντικατάσταση μπιλιοφόρου, εξάτμισης (τελικό μέρος), συντήρηση κλιματιστικού, service υγρών φρένων

Επιπρόσθετα των Smart Pack 5+ από πέρυσι έχει προχωρήσει στην εφαρμογή των πακέτων εργασιών για οχήματα άνω της 10ετίας. To όφελος για τον πελάτη σ' αυτή την περίπτωση φτάνει έως και 45%.

Τέλος, η Kosmocar προσφέρει επιπλέον των αναφερθέντων προγραμμάτων την καμπάνια πιστότητας με την οποία ο κάθε πελάτης μπορεί να έχει έκπτωση σε εργασία και ανταλλακτικά και εκτός των εργασιών που περιέχονται στα πακέτα:

- 10% σε εργασίες/ανταλλακτικά για αυτοκίνητα ηλικίας 4-6 ετών.

- 15% σε εργασίες/ανταλλακτικά για αυτοκίνητα ηλικίας 6-8 ετών.

- 18% σε εργασίες/ανταλλακτικά για αυτοκίνητα ηλικίας άνω των 8 ετών.

- Σε ότι αφορά σε ανταλλακτικά φανοποιείας ισχύει έκπτωση 10% για αυτοκίνητα άνω των 6 ετών.

BMW

Το BMW Value Service είναι ένα μόνιμο πρόγραμμα συντήρησης για αυτοκίνητα με ημερομηνία ταξινόμησης έως το 2010. Τα

α πακέτα του καλύπτουν όλες τις βασικές εργασίες συντήρησης, την αντικατάσταση τακακίων και δισκόπλακων, σε προνομιακές τιμές (π.χ. oil service από 80 έως 130 ευρώ, αντικατάσταση δίσκων & τακακίων μπροστινών φρένων από 315 έως 375 ευρώ).

Στις προτεινόμενες τιμές λιανικής περιλαμβάνονται εργασία, γνήσια ανταλλακτικά, λάδια & ανταλλακτικά προδιαγραφών BMW και ΦΠΑ 23%.

Επιπλέον, με το πρόγραμμα BMW Value Service Plus προσφέρονται στους κατόχους BMW οφέλη στην εργασία και στα ανταλλακτικά (εξαιρούνται τα πακέτα BMW Value Service) που αυξάνονται όσο αυξάνεται η ηλικία του αυτοκινήτου.

Το BMW Value Service Plus ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα BMW με ημερομηνία ταξινόμησης έως 31/12/2011 και πολύ σύντομα οι κάτοχοι θα μπορούν να προμηθευτούν την κάρτα BMW Value Service Plus.

CHEVROLET

Δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα προσφορών για αυτοκίνητα που έχει παρέλθει η εργοστασιακή τους εγγύηση.

CITROEN

Η Citroen έχει διαμορφώσει μια σειρά υπηρεσιών για κατόχους αυτοκινήτου 5 έως 15 ετών. Βασικό κομμάτι αυτής της «ομπρέλας» εξυπηρέτησης αποτελεί το Economy Service όπου με 125 ευρώ (το ποσό συμπεριλαμβάνει το κόστος εργασίας, ανταλλακτικών και το σχετικό Φ.Π.Α.) ο κάτοχος μπορεί να πραγματοποιήσει ένα πλήρες πρόγραμμα συντήρησης του αυτοκινήτου, καθώς και μια σειρά ελέγχων για να γνωρίζει απόλυτα την κατάσταση του αυτοκινήτου του.

Επίσης για μη προγραμματισμένες εργασίες (π.χ. αντικατάσταση σετ συμπλέκτη, σετ φρένων, κτλ.) η Citroen έχει διαμορφώσει ειδικά πακέτα συντήρησης όπου με τον πιο οικονομικό, αλλά και διαφανή τρόπο ο ιδιοκτήτης μπορεί να ολοκληρώσει αυτές τις πολύ σημαντικές για την ασφάλεια εργασίες.

DACIA

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα την παρούσα στιγμή.

FIAT

Η Fiat έχει εξελίξει την σειρά CLASSIC LINE η οποία έρχεται να καλύψει τα μοντέλα άνω της 5ετίας με ανταλλακτικά ειδικά ελεγμένα και πιστοποιημένα από την FCA.

Η σειρά καλύπτει τα ανταλλακτικά που απαιτούνται για τις βασικές εργασίες προγραμματισμένης συντήρησης και φθοράς.

Οι τιμές είναι προτεινόμενες λιανικές τιμές πώλησης με ΦΠΑ αλλά δεν περιλαμβάνουν εργασία. Κι αυτό γιατί το κάθε επίσημο σημείο τεχνικής υποστήριξης έχει τον δικό του τιμοκατάλογο εργατοώρας και δική του πολιτική χρέωσης.

Για παράδειγμα για ένα Panda παραγωγής 2003 έως 2009 τα φίλτρα λαδιού, αέρα και καμπίνας κοστίζουν 40 ευρώ, τα εμπρός τακάκια 21 ευρώ, ενώ για Punto (1999-2010) τα φίλτρα κοστίζουν 37 ευρώ και τα τακάκια 21 ευρώ. Τα 4 λίτρα λάδι κοστίζουν 39 ευρώ.

FORD

Με το πρόγραμμα Ford Motorcraft 3+ η εταιρεία προσφέρει ποιοτική φροντίδα σε ελκυστικές τιμές για όλα τα αυτοκίνητα Ford ηλικίας 3 ετών και άνω.

Το πρόγραμμα συνοπτικά παρέχει:

Ford Motorcraft Service 3+ με προτεινόμενη τιμή Λιανικής (με ΦΠΑ): 89€ (για όλα τα επιβατικά οχήματα εκτός των οχημάτων με κινητήρα 1.0L EcoBoost).

Περιλαμβάνει ελαφρά συντήρηση, έλεγχο ασφαλείας, αλλαγή λαδιού, φίλτρου λαδιού, καθώς και αλλαγή φίλτρου καμπίνας με τη χρήση γνήσιων ανταλλακτικών Ford.

Πακέτα Ford Motorcraft για συχνές επισκευές (π.χ. για το Focus: μπαταρία 90 ευρώ, τακάκια εμπρός 87 ευρώ, αλλαγή συμπλέκτη 280 ευρώ, αντικατάσταση αμορτισέρ εμπρός πίσω 440 ευρώ). Οι τιμές περιλαμβάνουν ανταλλακτικά, εργασία και ΦΠΑ.

Επιλογές για αντικατάσταση ελαστικών Ford Motorcraft (από 60 ευρώ το κομμάτι).

Δωρεάν έλεγχο ΚΤΕΟ, προετοιμασία και διεκπεραίωση.

HONDA

Στα μοντέλα της Honda οι πελάτες της πρώτης γενιάς του Honda Jazz 2002-2008 έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν το ετήσιο σέρβις του αυτοκινήτου τους μέσα από το δίκτυο των εξουσιοδοτημένων συνεργείων στην προτεινόμενη μέγιστη λιανική τιμή των €130 και οι πελάτες του Honda Civic 3dr & 5dr έτους 2000-2011, εκτός από το Type-R, στην προτεινόμενη μέγιστη λιανική τιμή των €150.

Το service περιλαμβάνει: ετήσιες εργασίες συντήρησης, αλλαγή λαδιών με γνήσια λιπαντικά Honda 10W-40 ή 5W-40, αλλαγή φίλτρου λαδιού, φίλτρου καμπίνας και αέρα.

HYUNDAI

Όσοι πελάτες πραγματοποιούν πέντε συνεχόμενα service στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Hyundai, δικαιούνται 5% έκπτωση στην αγορά του νέου τους αυτοκινήτου Hyundai.

Παρέχεται επίσης δωρεάν ετήσια οδική βοήθεια πλήρους κάλυψης με κάθε πωλούμενο αυτοκίνητο, η οποία ανανεώνεται κάθε χρόνο με την πραγματοποίηση service στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της μάρκας.

JEEP

Η Jeep δημιούργησε το CLUB ONE, το οποίο προσφέρει ειδικά προνόμια για τους πελάτες της: δωρεάν οδική βοήθεια, δωρεάν κάρτα καυσαερίων, δωρεάν προέλεγχο ΚΤΕΟ, δωρεάν αυτοκίνητο αντικατάστασης, δωρεάν έλεγχο και αντιβακτηριδιακό καθαρισμό του air condition, πληρωμή ανταλλακτικών και υπηρεσιών με άτοκο διακανονισμό. Επιπλέον ισχύουν οι ακόλουθες εκπτώσεις βάσει παλαιότητας του οχήματος.

• 20% έκπτωση στα ανταλλακτικά από 2010 έως 2012

• 30% έκπτωση στα ανταλλακτικά από 2005 έως και 2009

• 35% έκπτωση στα ανταλλακτικά + 15% στην εργασία πριν το 2005.

KIA

Η ΚΙΑ ανταμείβει τους πιστούς της πελάτες με το Πρόγραμμα Επιβράβευσης πιστών πελατών 5x5 που σημαίνει: όσοι πελάτες πραγματοποιούν πέντε συνεχόμενα service στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών KIA, δικαιούνται 5% έκπτωση στην αγορά του νέου τους αυτοκινήτου KIA.

Επιπλέον παρέχεται δωρεάν ετήσια οδική βοήθεια πλήρους κάλυψης με κάθε πωλούμενο αυτοκίνητο KIA, η οποία ανανεώνεται κάθε χρόνο με την πραγματοποίηση service στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της εταιρείας.

LANCIA

Η Lancia σε συνεργασία με την Fiat Automobile SpA δημιούργησε το CLUB ONE, το οποίο προσφέρει ειδικά προνόμια για τους κατόχους των αυτοκινήτων της: δωρεάν οδική βοήθεια, δωρεάν κάρτα καυσαερίων, δωρεάν προέλεγχο ΚΤΕΟ, δωρεάν αυτοκίνητο αντικατάστασης, δωρεάν έλεγχο και αντιβακτηριδιακό καθαρισμό του air condition καθώς και προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες που κοινοποιεί η εταιρεία κατά διαστήματα.

LEXUS

Δεν υπάρχει πρόγραμμα πιστότητας για την ώρα.

MERCEDES-BENZ

Η Μercedes-Benz για τα επιβατικά αυτοκίνητα άνω των 5 ετών προσφέρει:

1) πακέτα Service (π.χ. για τις A και Β Class μικρό service με κόστος 76 ευρώ, μεγάλο με 137 ευρώ, αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού με 51, αλλαγή τακάκια εμπρός πίσω με 190 ευρώ).

2) Προέλεγχο KTEO με €19. Αν προκύψει επισκευή το ποσό αφαιρείται, ενώ υπάρχει επιπλέον έκπτωση 10% σε εργασία και ανταλλακτικά.

3) Δωρεάν οπτικό έλεγχο 36 σημείων με επιπλέον έκπτωση 10% σε εργασία και ανταλλακτικά.

MINI

Το ΜΙΝΙ Value Service είναι ένα μόνιμο πρόγραμμα συντήρησης για αυτοκίνητα με ημερομηνία ταξινόμησης έως το 2010.

Τα πακέτα του καλύπτουν όλες τις βασικές εργασίες συντήρησης, την αντικατάσταση τακακιών και δισκόπλακων, σε προνομιακές τιμές.

Στις προτεινόμενες τιμές λιανικής περιλαμβάνονται εργασία, γνήσια ανταλλακτικά, λάδια προδιαγραφών ΜΙΝΙ και ΦΠΑ 23%. Ενδεικτικά, για ΜΙΝΙ Cooper (R56) η προτεινόμενη τιμή λιανικής για Oil Service είναι 85€.

Επίσης, με το πρόγραμμα ΜΙΝΙ Value Service Plus προσφέρονται στους κατόχους ΜΙΝΙ, οφέλη στην εργασία και στα ανταλλακτικά (εξαιρούνται τα πακέτα MINI Value Service) που αυξάνονται όσο αυξάνεται η ηλικία του αυτοκινήτου.

Το ΜΙΝΙ Value Service Plus ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα ΜΙΝΙ με ημερομηνία ταξινόμησης έως 31/12/2012 και οι κάτοχοι μπορούν να προμηθευτούν την κάρτα MINI Value Service Plus.

MITSUBISHI

Για τα προγράμματα σέρβις που ισχύουν για μοντέλα άνω των 5 ετών το κόστος έχει ως εξής:

Μοντέλο

Model year

Κόστος service

Colt

2005-2010

€120

Lancer

2007-2007

€155

ASX 1.6

2011-2012

€165

ASX 1.8

2011-2012

€175

Outlander

2007-2011

€165

L200

2002-2011

€160

To κόστος του ετήσιου προγράμματος service περιλαμβάνει: ετήσιες εργασίες συντήρησης, αλλαγή λαδιών με γνήσια λιπαντικά Mitsubishi Motors, αλλαγή φίλτρου λαδιού, φίλτρου καμπίνας και αέρος.

NISSAN

Μέχρι τις 31 Μαρτίου, το σύνολο των πελατών της μάρκας έχει την δυνατότητα, μέσω του προγράμματος «All Clear Service Χειμερινές Προσφορές Nissan», να πραγματοποιήσει στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία του δικτύου, δωρεάν, έλεγχο 25 σημείων απολαμβάνοντας έκπτωση 25% στα ανταλλακτικά του service.

OPEL

Δύο φορές το χρόνο μαζί με τον χειμερινό και καλοκαιρινό έλεγχο το δίκτυο της μάρκας κάνει ειδικές τιμές για τα αυτοκίνητα άνω των 5 ετών.

Ωστόσο δεν υπάρχουν κοινές τιμές για όλο το δίκτυο.

PEUGEOT

Η Peugeot ανακοίνωσε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συντήρησης, το Peugeot ServiceGO, το οποίο μέσω του δικτύου εξουσιοδοτημένων επισκευαστών, δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους παλαιότερων οχημάτων Peugeot, να διατηρήσουν σε άριστη κατάσταση το αυτοκίνητό τους με χαμηλό κόστος.

Συγκεκριμένα για αυτοκίνητα ηλικίας 5 έως 15 ετών προσφέρει την αντικατάσταση μιας σειράς αναλώσιμων ανταλλακτικών απαραίτητων για την καλή λειτουργία του οχήματος (λάδι κινητήρα, φίλτρο λαδιού, ροδέλα τάπας λαδιού, φίλτρα βενζίνης, σκόνης, αέρα και μπουζί) καθώς και ένα λεπτομερή τεχνικό έλεγχο με συνολικό κόστος μόλις 135€.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ, εργασία και ανταλλακτικά.

Όλα τα ανταλλακτικά είναι σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του κατασκευαστή και καλύπτονται με 12 μήνες εργοστασιακής εγγύησης καθώς και 12 μήνες εγγύηση εργασιών, με γραπτό πιστοποιητικό ελέγχου ποιότητας Peugeot.

Επιπλέον για όλους τους χρήστες του προγράμματος ισχύει δωρεάν οδική βοήθεια για ένα χρόνο σε περίπτωση βλάβης και ατυχήματος.

PORSCHE

Η Μοτοδυναμική, επίσημος αποκλειστικός διανομέας της Porsche στην Ελλάδα ανακοίνωσε νέες υπηρεσίες και προγράμματα συντήρησης Porsche.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον νέο τιμοκατάλογο, η συντήρηση μικρής κλίμακας που επιβάλλεται κάθε 20.000, 60.000, 100.000 χλμ. ή ανά διετία, για την Boxster ξεκινά από 455 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την 911 Carrera από 440 ευρώ, για την Cayenne από 420 ευρώ και για την Porsche Cayman από 470 ευρώ.

Η συντήρηση μεγάλης κλίμακας (κάθε 4 χρόνια) ξεκινά από 700 ευρώ για την Cayenne.

RENAULT

Στην παρούσα περίοδο, δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα προσφορών στο service.

SEAT

Για τους «παλιούς» η Seat ακολουθεί ένα πρόγραμμα τριών σημείων:

1. Σειρά ECONOMY ανταλλακτικών

Αποτελούν γνήσια ανταλλακτικά SEAT, σε τιμή χαμηλότερη από αυτή των αντίστοιχων ανταλλακτικών πρώτης τοποθέτησης, για τις εξής κατηγορίες: εξαγωγή/εξάτμιση, δυναμό/μπαταρίες, δισκόφρενα/τακάκια, αμορτισέρ, μάκτρα/καθαριστικά παρμπρίζ, μπουζί, ημιαξόνια/φούσκες, φίλτρα σκόνης και γύρης, φίλτρο σωματιδίων diesel. Τοποθετούνται σε αυτοκίνητα 5ετίας και άνω.

2. Μείωση προτεινόμενης λιανικής τιμής στα ανταλλακτικά συντηρήσεων

Συνεχής μείωση της προτεινόμενης τιμής λιανικής σε λιπαντικά κινητήρα και σε ταχέως κινούμενα ανταλλακτικά των συντηρήσεων (π.χ. φίλτρα καυσίμου, φίλτρα λαδιού, ιμάντες, μπουζί κ. ά), σε εναρμόνιση με τις απαιτήσεις της αγοράς. Οι μειώσεις αφορούν σε όλα τα μοντέλα, ανεξαρτήτου παλαιότητας.

3. Διάθεση πακέτων service SEAT

Εντός του 2015 θα ενεργοποιηθεί εργοστασιακή εφαρμογή με την οποία το συνεργείο θα μπορεί να διαθέτει στον πελάτη οικονομικά πακέτα service.

Τα πακέτα θα αφορούν σε όλα τα μοντέλα SEAT, ανεξαρτήτου παλαιότητας.

Η εφαρμογή θα «τρέξει» σε όλους τους Εξουσιοδοτημένους Συνεργάτες SEAT Service, με ενιαία εργατώρα και βάσει συγκεκριμένου τιμοκαταλόγου ανταλλακτικών. Πρακτικά, θα δίδεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να επιλέγει, μέσα από διαφορετικά πακέτα service, το καταλληλότερο και οικονομικότερο πακέτο για το αυτοκίνητό του.

SKODA

Για κάθε μοντέλο άνω των 5 ετών η Skoda έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα πιστότητας. Στο internet είναι ανηρτημένοι όλοι οι τιμοκατάλογοι με το κόστος των ανταλλακτικών και των service και στην τιμή περιλαμβάνονται το ΦΠΑ και η εργασία. Για παράδειγμα στο Superb: το μπουζί κοστίζει 64 ευρώ, ο συμπλέκτης από 332 ευρώ, τα τακάκια εμπρός από 83 ευρώ, το σετ των αμορτισέρ από 448 ευρώ και το πακέτο συντήρησης (λάδια, φίλτρα, μπουζί) από 215 ευρώ.

Στο Octavia δίσκος, πλατό, ρουλεμάν από 400 ευρώ, δισκόπλακες & τακάκια εμπρός από 185 ευρώ. Αλλαγή λαδιών & φίλτρου λαδιού από 61 ευρώ και πακέτο συντήρησης (λάδια, φίλτρα, μπουζί) από 177 ευρώ.

Επίσης για όλους τους κάτοχους SKODA προσφέρεται δωρεάν έλεγχος 20 σημείων. Όλες οι παραπάνω προσφορές ισχύουν μέχρι τις 31-12-2015.

SMART

Η Μercedes-Benz για τα Smart άνω των 5 ετών προσφέρει:

4) πακέτα Service.

5) Προέλεγχο KTEO με €19. Αν προκύψει επισκευή το ποσό αφαιρείται, ενώ υπάρχει επιπλέον έκπτωση 10% σε εργασία και ανταλλακτικά.

6) Δωρεάν οπτικό έλεγχο 36 σημείων με επιπλέον έκπτωση 10% σε εργασία και ανταλλακτικά.

SUBARU

Δεν υπάρχει για την ώρα κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφορών για αυτοκίνητα άνω των τριών ετών.

SUZUKI

Aυτή τη στιγμή και μέχρι τέλος Απριλίου βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα επιβράβευσης της πιστότητας των πελατών που κατέχουν αυτοκίνητα άνω των 3 ετών.

Στους πελάτες προσφέρεται έκπτωση έως και 25% σε ανταλλακτικά συντήρησης αλλά και επισκευών.

Παράλληλα με κάθε service τους προσφέρεται δωρεάν οδική βοήθεια ισχύος ενός έτους.

TOYOTA

Δεν υπάρχει κάποιο σχετικό πρόγραμμα αυτή τη στιγμή.

VOLKSWAGEN

Η Kosmocar σε συνεργασία με την Volkswagen έχει δημιουργήσει τα πακέτα συντήρησης Volkswagen Economy τα οποία προσφέρουν έως και 30% όφελος για τις παρακάτω εργασίες: λιπαντικό service, πλήρες service (επιθεώρηση οχήματος, αλλαγή λαδιών, φίλτρα λαδιού, καμπίνας και αέρος), αντικατάσταση σε εμπρόσθια/οπίσθια τακάκια, αντικατάσταση σε εμπρόσθια/οπίσθια δισκόπλακα, αντικατάσταση μπαταρίας, service υγρών φρένων, αμορτισέρ, αλλαγή ιμάντα - αντλίας νερού, αλλαγή συμπλέκτη, αντικατάσταση μάκτρων, εξάτμιση τελικό μέρος.

Επιπλέον από το 2014 προχώρησε στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των πακέτων Economy Plus για οχήματα 10 ετών και άνω με συνολικό όφελος για τον πελάτη έως και 40%.

Και οι δύο κατηγορίες των πακέτων Economy περιλαμβάνουν κόστος εργασίας, γνήσια ανταλλακτικά Economy και ΦΠΑ.

Οι τιμές είναι συγκεκριμένες ανά τύπο μοντέλου και κινητήρα (π.χ για Golf 1.4 του 2007 το λιπαντικό service κοστίζει 77 ευρώ, το πλήρες service 180, τα τακάκια εμπρός από 80 έως 99 ευρώ, τα αμορτισέρ από 363 ευρώ και η μπαταρία από 81 έως 102 ευρώ).

Τέλος η Kosmocar προσφέρει επιπλέον των αναφερθέντων προγραμμάτων την καμπάνια Πιστότητας με την οποία ο κάθε πελάτης μπορεί να έχει έκπτωση σε εργασία και ανταλλακτικά και εκτός των εργασιών που περιέχονται στα πακέτα:

- 10% σε εργασίες/ανταλλακτικά για αυτοκίνητα ηλικίας 4-6 ετών.

- 15% σε εργασίες/ανταλλακτικά για αυτοκίνητα ηλικίας 6-8 ετών.

- 18% σε εργασίες/ανταλλακτικά για αυτοκίνητα ηλικίας άνω των 8 ετών.

- Σε ότι αφορά σε ανταλλακτικά φανοποιείας ισχύει έκπτωση 10% για αυτοκίνητα άνω των 6 ετών.

VOLVO

Το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Volvo επιβραβεύει καθ' όλη τη διάρκεια του έτους την πιστότητα των πελατών του που διαθέτουν αυτοκίνητα ηλικίας άνω των 4 ετών, με μια σειρά από προσφορές όχι μόνο για τα προγραμματισμένα service και τα αναλώσιμα, αλλά και για την αγορά γνήσιων αξεσουάρ Volvo.

Οι προσφορές στο πρόγραμμα πιστότητας κάθε εξουσιοδοτημένου επισκευαστή εξαρτώνται από την τιμολογιακή πολιτική που ο ίδιος επιλέγει, με κοινή συνιστώσα για όλους την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών Volvo.

Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά είναι το Volvo Service 2.0, με τα εξής πλεονεκτήματα για τον πελάτη: δωρεάν αναβάθμιση του λογισμικού του αυτοκινήτου στην τελευταία του έκδοση σε κάθε service, εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης, τεχνικός έλεγχος εστιασμένος στην ασφάλεια, πλύσιμο του αυτοκινήτου μετά το service, δωρεάν επέκταση της οδικής βοήθειας Volvo Assistance κ.ά.

Πηγή: caranddriver.gr/msn.com

 

    [

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
mesaralive  15 March, 2015 ΑΡΘΡΑ