Πρωταθλητής στέφθηκε στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός

  29 June, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Πρωταθλητής στέφθηκε στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής στέφθηκε στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 2-1 της ΑΕΚ και παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο για ένα ημίχρονο στην 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

 

Οι Πειραιώτες με μια επιβλητική εμφάνιση απέναντι στη λαβωμένη ΑΕΚ, που αγωνίστηκε χωρίς έξι από τους βασικούς της παίκτες, πήραν τη νίκη που τους έδωσε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, κάτι που οδήγησε τους φιλάθλους του σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Για ακόμα ένα ματς, η ομάδα του Μαρτίνς έδειξε να μην έχει αντίπαλο στο πρωτάθλημα, σαν να μη σταμάτησε ποτέ λόγω του κορωνοϊού τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο, πάντως, κατέβασαν ταχύτητα, ο Μαρτίνς τα... πήρε με τους παίκτες του, αλλά εντέλει κατέκτησαν το πολυπόθητο τρίποντο.

Από την άλλη, τα περιθώρια για την ΑΕΚ ήταν στενά. Η Ενωση χρειαζόταν το τρίποντο για να μη δει τον ΠΑΟΚ να απομακρύνεται στη δεύτερη θέση, αλλά ο Μάσιμο Καρέρα δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις στις τόσες απουσίες που αποδιοργάνωσαν την ομάδα του. Το πάλεψε όσο μπορούσε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν έφτασε στην ισοφάριση. Ο Ολυμπιακός ήξερε πού να «χτυπήσει», το έκανε και πήρε δίκαια τη νίκη.
 

Το ματς
Νωθρά και νευρικά μπήκαν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Η Ενωση έψαχνε ένα σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της, αλλά δεν μπορούσε να το βρει. Ο Ολυμπιακός από την άλλη απειλούσε συνεχώς από τα πλάγια με Τσιμίκα και Μασούρα. Αρκετές σέντρες και περισσότερες κάθετες δημιουργούσαν... συναγερμό στα καρέ του Τσιντώτα. Ο Καρέρα αλλάζοντας σύστημα στο 30' προσπάθησε να βρει λύσεις για την ομάδα του, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στο 38' ο συνήθης ύποπτος Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ με ένα τρομερό γκολ με γυριστό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Μασούρα. Η ΑΕΚ αποδιοργανώθηκε εντελώς μετά από αυτό το γκολ και πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Καμαρά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2 με ένα ωραίο πλασέ από την κορυφή της μεγάλης περιοχής.

Η ΑΕΚ στην επανάληψη μπήκε με θέληση, αλλά χωρίς λύσεις και πάλι. Χρειάστηκε τις ατομικές προσπάθειες του Λιβάγια και το πείσμα του Αραούχο για να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Στο 66' ο Αργεντινός με διπλή προσπάθεια μετά από κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας σε 1-2. Το τέρμα του «Τσίνο» ανέβασε ψυχολογικά τους συμπαίκτες του, που ενέτειναν την πίεσή τους. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι», παρότι έδειχναν θέληση, έπαιρναν κακές επιλογές όταν έφταναν στην τελική προσπάθεια. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, μάλιστα, οι παίκτες του Καρέρα έκλεισαν στα καρέ τους τους φιλοξενούμενους, ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας (89' Χριστόπουλος), Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Λιβάγια, Αλμπάνης (30' Οικονόμου), Βέρντε (86' Μαχαίρας), Αραούχο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (90+2' Λοβέρα), Μασούρας (77' Καφού), Φορτούνης (70' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (77' Χασάν).

Super League: Η βαθμολογία των πλέι οφ
1. Ολυμπιακός 78
2. ΠΑΟΚ 59
3. ΑΕΚ 56
4. Παναθηναϊκός 47
5. Άρης 38
6. ΟΦΗ 35
* Ο ΠΑΟΚ έχει ποινή αφαίρεσης 7 βαθμών

Απομένουν έξι αγωνιστικές, που θα κρίνουν τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/spor/super-league-45o-protathlima-olympiakos-niki-aek

 

  29 June, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα