Ρέθυμνο: Την Ιερά Μονή Ασωμάτων στο Αμάρι επισκέφθηκε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας

https://www.rethemnosnews.gr/  28 May, 2024 ΑΡΘΡΑ
Ρέθυμνο: Την Ιερά Μονή Ασωμάτων στο Αμάρι επισκέφθηκε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας


Την Ιερά Μονή Ασωμάτων επισκέφθηκε την Κυριακή ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην Υπουργός κ. Γιάννης Στουρνάρας, συνοδευόμενος από την Υποδιοικήτρια της τράπεζας κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου και άλλους συνεργάτες του.

Τον κ. Διοικητή και τους συνεργάτες του καλωσόρισε ο Εφημέριος της Μονής π. Εμμανουήλ Διαμαντάκης, ενώ ξενάγησε τους επισκέπτες στο Καθολικό, στα εργαστήρια και στους άλλους χώρους της Μονής. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μοναστηριακή φιλοξενία που επεφύλαξαν στο Αρχονταρίκι οι αδελφές της Μονής. Ο κ. Στουρνάρας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την μακραίωνη και σπουδαία ιστορία του μοναστηριού όσο και για το γεγονός της επαναλειτουργίας του, ένα αιώνα μετά από της ερήμωση του, καθώς επίσης και για το πρόγραμμα των αναστηλωτικών εργασιών που έχουν σχεδιαστεί και αλλων εργασιών που ήδη υλοποιούνται.

Η επίσκεψη του κ. Διοικητή πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης του στις Λαμπιώτες Αμαρίου, που αποτελεί το χωριό της καταγωγής της μητέρας του καθώς επίσης και στο χωριό Καλογέρου Αμαρίου, που αποτελεί τον τόπο καταγωγής της γιαγιάς του.

 

https://www.rethemnosnews.gr/  28 May, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα