Σαμαρείτες Μοιρών:Επιτυχημένο σεμινάριο για την εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες

  15 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σαμαρείτες Μοιρών:Επιτυχημένο σεμινάριο για την εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χτες 14 Οκτωβρίου, το σεμινάριο εκπαίδευσης 9 συμπολιτών μας στις πρώτες βοήθειες από τους εκπαιδευτές του Τμήματος Μοιρών του Ε.Ε.Σ.

Το πρόγραμμα εκπαίδευση πολιτών ''ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ'' διάρκειας 12 ωρών, υλοποιείται από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικότητα “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ και CPR/AED” του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε όλη την Ελλάδα, τόσο σε οργανωμένους φορείς (επιχειρήσεις, συλλόγους, σωματεία, προσωπικό ξενοδοχείων & εργοστασίων κ.λ.π.) όσο και σε μεμονωμένους πολίτες.

Το πρόγραμμα άρχισε να υλοποιείται το 1998 και μετά την τελευταία του αναθεώρηση το 2017, αποτελείται από 5 ενότητες συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης. Η επιτυχής παρακολούθηση του συνόλου του προγράμματος εκπαίδευσης αποτελεί προϋπόθεση για την πιστοποίηση του εκπαιδευόμενου.

Σκοπός είναι οι πολίτες να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Από το 1998 μέχρι σήμερα περισσότεροι από 55.000 πολίτες σε όλη την Ελλάδα έχουν εκπαιδευτεί στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες παρακολουθώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Όσο περισσότεροι εκπαιδευμένοι πολίτες στις Α βοήθειες υπάρχουν, τόσο πιο έτοιμη είναι η κοινωνία σαν σύνολο να ανταποκριθεί σε μια έκτακτη κατάσταση ανάγκης.

 

  15 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ