ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Κατάρτιση & Πιστοποίηση Αγροτών για την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων»

mesaralive.gr  12 July, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Κατάρτιση & Πιστοποίηση Αγροτών για την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων»

Φωτο: thetoc.gr

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με στόχο την κατάρτιση και την πιστοποίηση στην ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες αγρότες, αλλά και σε κάθε άλλο χρήστη γεωργικών φαρμάκων, καθώς από τις 26 Νοεμβρίου 2015, η πώληση γεωργικών φαρμάκων - εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση -περιορίζεται μόνο στα πρόσωπα που διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό, σύμφωνα με τον Νόμο 4036/2012.

Να σημειωθεί ότι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση τέθηκαν κανόνες μέσω της θέσπισης Εθνικών Σχεδίων Δράσης για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων, τα οποία αποτελούν πολύτιμο εργαλείο κάθε παραγωγού για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.

Πρωταρχικός στόχος είναι η ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων, αφού παρέχει προστασία τόσο στον χρήστη γεωργό όσο και στον καταναλωτή και στο περιβάλλον. Βοηθά στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων που είναι χρήσιμα στη γεωργία και όχι μόνο. Τα υψηλής ποιότητας παραγόμενα προϊόντα με ήπιες καλλιεργητικές μεθόδους παραγωγής φιλικές προς το περιβάλλον είναι σήμερα περιζήτητα στην αγορά, γιατί είναι ασφαλή και υγιεινά και προτιμώνται από τον καταναλωτή.

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ παρέχει σε όσους παρακολουθήσουν το σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα τη δυνατότητα να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις και ν’ αποκτήσουν πιστοποίηση.

Οι εξετάσεις διεξάγονται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΥΠ.Α.Α.Τ. όπου ο ενδιαφερόμενος καλείται ν’ απαντήσει σε πενήντα (50) ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής μέσα σε ορισμένο χρόνο. Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απαντήσει σωστά σε τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) ερωτήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν σωστά και για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού. Το πιστοποιητικό έχει διάρκεια 5 χρόνια και αφορά τα γεωργικά φάρμακα που είναι φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

 

Το κόστος για τα παράβολα εξετάσεων που απαιτούνται από το Υπουργείο είναι:

• Μέχρι  31 Αυγούστου 2015: 25€

• Από 01 Σεπτεμβρίου και μετά: 50€

 

Εθνικό Σχέδιο Δράσης: ΦΕΚ αριθμ. 1883/01-08-13

 Το κόστος του προγράμματος είναι 75€  ανά συμμετοχή.

Διάρκεια Προγράμματος: 24 ώρες. Από 15/07 έως 27/07 Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από 18:00μμ έως 21:15μμ.

Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κορωναίου 9, τηλ: 2810-302736 & 2810-302730 κα Μαίρη Βενιχάκη  email: [email protected]  φαξ: 2810-227189, [email protected] από 08:00 έως 15:00 μ.μ.

Αιτήσεις και στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

 

mesaralive.gr  12 July, 2015 ΚΟΣΜΟΣ