Συμφωνούν ότι...διαφωνούν Εκκλησία και Κυβέρνηση-Το σχέδιο για τα Θεοφάνεια

  05 January, 2021 ΑΡΘΡΑ
Συμφωνούν ότι...διαφωνούν Εκκλησία και Κυβέρνηση-Το σχέδιο για τα Θεοφάνεια

Παραμένει η απόσταση κυβέρνησης - Εκκλησίας, ανοίγουν οι ναοί

Σε θρίλερ μέχρι την τελευταία στιγμή εξελίσσεται η κόντρα της κυβέρνησης με την Εκκλησία για τα μέτρα στα Θεοφάνεια. Σύντομα  αναμένεται νέα εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δηλώνει τη διάθεσή της να συμπορευτεί με την κυβέρνηση στη μάχη κατά του κορονοϊού, αλλά διατηρώντας την αρχική απόφαση για άνοιγμα των ιερών ναών τα Θεοφάνεια. 

Η Εκκλησία προτίθεται να κάνει πίσω στην απόφασή της για τον αγιασμό των υδάτων αλλά δεν προτίθεται να κάνει το ίδιο με το άνοιγμα των ναών και τα 25 - 50 πιστούς, ανάλογα με τα τετραγωνικά ανά ναό. Αυτό σημαίνει, εκτός απροόπτου, και με βάση τα όσα έχουν δηλώσει τόσο οι υπουργοί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας όσο και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πως οδηγούμαστε σε ρήξη, γεγονός που θα αναγκάσει την Αστυνομία να λάβει όλα τα μέτρα για να μην υπάρξει κινητικότητα στους ναούς. 

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. αν ανοίξουν οι εκκλησίες τα Θεοφάνεια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, η Αστυνομία τα Θεοφάνεια, όπως όλα δείχνουν, θα εφαρμόσει ειδικό σχέδιο για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού. Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., όπως ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου, προβλέπει: 

Ελέγχους στις Εκκλησίες 
Αποφυγή συνωστισμών
Πρόστιμα στους ιερείς και στους πιστούς, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να πάνε στις εκκλησίες

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, να γίνει μια χαρτογράφηση των ιερών ναών και των Μητροπόλεων που υπάρχουν σε κάθε πόλη για να γίνονται συχνές περιπολίες. 

 

  05 January, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα