Super League: Σημαντικό διπλό για τον ανεβασμένο ΠΑΟ- Πίσωγύρισμα για τον ΟΦΗ (HL)

  23 January, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Σημαντικό διπλό για τον ανεβασμένο ΠΑΟ- Πίσωγύρισμα για τον ΟΦΗ (HL)

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε στη Νίκαια αλλά ένα θαυμάσιο γκολ του Αϊτόρ ήταν αρκετό για να χαρίσει ένα πολύτιμο τρίποντο στους Πράσινους για το πρωτάθλημα της Super League. Το Τριφύλλι επικράτησε 1-0 του μαχητικού και ψυχωμένου Ιωνικού, παγιώθηκε στην τέταρτη θέση φτάνοντας τους 30 βαθμούς και πλέον κοιτάζει προς την πάνω πλευρά της βαθμολογίας στοχεύοντας ακόμη ψηλότερα. Απ' την άλλη, η ομάδα της Νεάπολης παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε, δεν απέφυγε την πέμπτη σερί ήττα που την κρατάει χαμηλά στη βαθμολογία και στο +4 απ' τον προτελευταίο Ατρόμητο που όμως έχει δύο ματς λιγότερα.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημά του με τον Ιωνικό να προσπαθεί να...καταστρέψει τη δημιουργία του Παναθηναϊκού που τελικά βρήκε το γκολ στο 38'. Ο Ρούμπεν έβγαλε εξαιρετική μακρινή μπαλιά, ο Καρλίτος, ο Βιτάλ και ο Βιγιαφάνιες άλλαξαν ωραία την μπάλα προτού ο Αϊτόρ σκοράρει με εντυπωσιακό βολέ για το 0-1.

 Ο Ιωνικός μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε άμεσα με ισοφάριση τον Παναθηναϊκό. Στο 48' ο Μύγας σούταρε με δύναμη μέσα απ' την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Χουάνκαρ και στο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Τουράμ (66’ Μάντζης), Ρομαό, Σάντσες, Κάνιας (82’ Ματσούκας), Λένις (66’ Κιάκος), Ντάλσιο (81’ Μάναλης), Άοσμαν.

 Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (88’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Βιτάλ (66’ Παλάσιος), Καρλίτος (66’ Ιωαννίδης).

Υπέταξε και τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο ο Παναιτωλικός

Την καλύτερη εβδομάδα της σύγχρονης ιστορίας του διανύει ο Παναιτωλικός, ο οποίος μετά τις μεγάλες νίκες επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τη Super League και επί του Ολυμπιακού για το Κύπελλο, έκανε ένα τρίτο «μεγάλο» αποτέλεσμα. Η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε 4-2 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο και βελτίωσε ακόμη περισσότερο τη θέση του φτάνοντας στη μέση της βαθμολογίας.

 Το ματς, που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή, ήταν εξαιρετικό, είχε γρήγορο ρυθμό, είχε επιθετικό χαρακτήρα κι απ' τις δυο ομάδες, είχε έξι γκολ, δοκάρι, χαμένο πέναλτι, ευκαιρίες και χορταστικό θέαμα.

Στο 8' ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι το οποίο έχασε ο Μεντόσα καθώς ο Βάτερμαν απέκρουσε την εκτέλεσή του. Ωστόσο, στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα στρώθηκε μπροστά στον άσο της ομάδας του Αγρινίου, που με τη δεύτερη προσπάθεια σκόραρε για το 0-1. 

 Ο ΟΦΗ, αφού είχε δοκάρι με τον Λάμπρου, έφτασε στην ισοφάριση με γκολ του Νέιρα στο 43' έπειτα από αδράνεια της αμυντικής γραμμής της ομάδας του Αγρινίου, βγήκε τετ α τετ με τον Μελίσσα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 Προτού όμως ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο Παναιτωλικός βρήκε και δεύτερο γκολ (1-2) αιφνιδιάζοντας τους Κρητικούς. Στο 45' ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε το φάουλ και ο Κορνέλιους με κεφαλιά έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Παναιτωλικός διατήρησε το παιχνίδι του σε υψηλό επίπεδο και σε μια ιδανική αντεπίθεση, ο Μεντόσα κουβάλησε την μπάλα και με μπαλιά ακριβείας σημάδεψε τον Καρέλη που με εξαιρετικό τελείωμα πέτυχε το 1-3.

Ο ΟΦΗ δεν τα παράτησε και προσπάθησε να κάνει την ολική επαναφορά με τον Νέιρα να μειώνει σε 2-3 με εξαιρετικό μακρινό συρτό σουτ στο 67'.

Στο 81' ο ΟΦΗ είχε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει και ο Νέιρα για να πετύχει χατ-τρικ. Ωστόσο, στο πέναλτι που κέρδισε ο Ντουρμισάι απ' τον Κορνέλιους, ο Νέιρα νικήθηκε απ' τον γκολκίπερ Μελίσσα και το δοκάρι...

Η... παράσταση του Παναιτωλικού ολοκληρώθηκε με ένα τέταρτο γκολ στο Ηράκλειο καθώς ο Βέργος κινήθηκε γρήγορα στην αντεπίθεση, έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και πλάσαρε για το εντυπωσιακό 2-4!

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης (82' Στάικος), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Ντε Γκούζμαν (60' Φαν Ντούινεν), Μεγιάδο, Τοράλ (82' Ναμπί), Τσιλιανίδης (46' Ντουρμισάι), Νέιρα, Λάμπρου.

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης, Φλόρες, Αντούνες, Μπαρμπόσα (71' Τσιγγάρας), Μεντόσα, Μόρσεϊ (82' Αποστολάκης), Καρέλης (81' Βέργος).

 

  23 January, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα