Τρομοκρατικός συναγερμός στη Γαλλία

  29 October, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Τρομοκρατικός συναγερμός στη Γαλλία

Ενας νεκρός σε επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία στη Νίκαια

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης κοντά σε μια εκκλησία της Νίκαιας στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

Σύμφωνα με πηγή από την αστυνομία, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μια γυναίκα αποκεφαλίστηκε κατά την επίθεση, ενώ το ίδιο είπε και η Μαρίν Λεπέν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Νταρμανέν δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί, ανέφερε στο Twitter ότι ένας ύποπτος συνελήφθη μετά την επίθεση και εκτίμησε ότι πρόκειται να τρομοκρατική επίθεση.

Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας προχωρούν σε ελεγχόμενες εκρήξεις υπόπτων αντικειμένων. Στο μεταξύ στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της σημερινής επίθεσης, ενώ αμέσως μετά ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών για να μετάσχει σε έκτακτη συνεδρίαση.

 

«Ευχαριστώ τη δημοτική αστυνομία που συνέλαβε το δράστη της επίθεσης με αιχμηρό όπλο στην περιοχή της Νοτρ Νταμ. Καλώ τους κατοίκους της Νίκαιας να αποφεύγουν την περιοχή για να αφήσουν την αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία να εργαστούν», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστροζί.

 

  29 October, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα