Xανιά: Λουκέτο σε σχολείο μετά τον πρόσφατο σεισμό

  03 December, 2019 ΑΡΘΡΑ
Xανιά: Λουκέτο σε σχολείο μετά τον πρόσφατο σεισμό

Κρίθηκε ακατάλληλο από τις αρχές

Προσωρινό… λουκέτο μπαίνει σε σχολείο της Κρήτης καθώς κρίθηκε ακατάλληλο μετά τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό έντασης 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Πρόκειται για το σχολικό συγκρότημα του γενικού λυκείου και ΕΠΑΛ Κισσάμου το οποίο μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της υπηρεσίας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. κρίθηκε ακατάλληλο.

Μετά το πόρισμα των αρμόδιων υπηρεσιών ο δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης πήρε την απόφαση για προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σχολείου από αύριο, Τετάρτη.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Ο Δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 1134/3.12.2019 απόφασή του, αποφάσισε την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος του Γενικού Λυκείου – ΕΠΑΛ Κισσάμου,  από αύριο 4/12/2019, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου  μετά και την έκθεση μετασεισμικής αυτοψίας  που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της Υπηρεσίας  Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. στο εν λόγω σχολικό κτίριο στις 29.11.2019».

Σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας για το σχολείο που έκλεισε στην Κίσσαμο μετά από τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Μετά από παρέμβαση του βουλευτή Χανίων, Βασίλη Διγαλάκη, την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας με θέμα τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στο κτιριακό συγκρότημα του Γενικού λυκείου και ΕΠΑΛ Κισσάμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του κ. Διγαλάκη:

Αμέσως μετά από τη γνωστοποίηση της έκθεσης αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε στο κτιριακό συγκρότημα του Λυκείου Κισσάμου, επικοινώνησα με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κα Ζαχαράκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, με σκοπό να δοθεί άμεσα η απαιτούμενη υποστήριξη προς τον Δήμο Κισσάμου και να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός για την επίλυση του προβλήματος.

Για τον σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την ΚΤΥΠ ΑΕ, στην οποία προσκλήθηκε να συμμετάσχει και ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Γ. Μυλωνάκης.

 

  03 December, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα