5 πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα για να γεράσεις καλύτερα

https://www.oneman.gr/  08 February, 2024 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
5 πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα για να γεράσεις καλύτερα

Το να ζεις μια μακρά και υγιεινή ζωή είναι ένας στόχος που σχεδόν όλοι μας αναζητούμε, αλλά δεν είναι πάντα τόσο απλό. Η αξιοπρεπής και ποιοτική γήρανση, απαιτεί μια πειθαρχημένη ρουτίνα που μπορεί να μας πάρει χρόνο να την εφαρμόσουμε πλήρως. Μια ρουτίνα που θα αποτρέψει το σώμα και το μυαλό από το να καταρρεύσουν με την πάροδο των ετών και θα φέρει φυσικά και άμεσα αποτελέσματα στο σώμα μας, πριν ακόμα γεράσουμε. Αν λοιπόν θέλεις μεγαλώνοντας να σφύζεις από υγεία, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις παρακάτω καθημερινές συνήθειες.

Φόρα αντηλιακό

Αν δεν φοράς ήδη καθημερινά αντηλιακό, τότε δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσεις. Ακόμα και αν ήδη υποφέρεις από συχνά εγκαύματα από τον ήλιο, το αντηλιακό (και τους χειμερινούς μήνες) μπορεί να αποτρέψει περαιτέρω προβλήματα και καταστάσεις, όπως οι ρυτίδες και ο καρκίνος του δέρματος.

Φρόντισε να βάζεις αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 ή υψηλότερο, 20 λεπτά πριν βγεις έξω. Αυτό είναι σημαντικό να το κάνεις ακόμη και τις συννεφιασμένες ημέρες, καθώς οι επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες UV μπορούν ακόμη να διαπεράσουν τον συννεφιασμένο ουρανό.

Περπάτημα 30 λεπτών

Η καθιστική ζωή συμβάλλει στην αποδυνάμωση των οστών και στη μυϊκή φθορά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να ασκείσαι τακτικά. Εάν είσαι 65 ετών και άνω, θα πρέπει να προσπαθείς να έχεις 150 λεπτά μέτριας δραστηριότητας κάθε εβδομάδα, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ακόμη και έναν 30λεπτο περίπατο κάθε εργάσιμη ημέρα.

Γέλα συχνά

Το γέλιο είναι πραγματικά το καλύτερο φάρμακο. Μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Vanderbilt διαπίστωσε ότι το φωνητικό γέλιο οδηγεί σε αύξηση του καρδιακού ρυθμού κατά 10% έως 20%, βοηθώντας στην καύση θερμίδων.

Το γέλιο μειώνει επίσης το στρες και την κατάθλιψη, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για την υγεία σου.

Κατανάλωσε πρωτεΐνη

Τα ηλικιωμένα άτομα χρειάζονται περίπου 50% περισσότερη πρωτεΐνη από τους νεότερούς τους για να προάγουν την υγεία των μυών και των οστών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρως περίπου μισό γραμμάριο πρωτεΐνης καθημερινά για κάθε κιλό που ζυγίζεις.

Τα κρέατα και τα θαλασσινά είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης, μαζί με το απλό ελληνικό γιαούρτι, τα φασόλια, τους ξηρούς καρπούς και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Κοιμήσου καλά

Ο ύπνος όσο περνούν τα χρόνια γίνεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση και η διατήρηση ενός καλού προγράμματος ύπνου είναι εξίσου σημαντική με την καλή διατροφή και τη σωστή άσκηση.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά υποφέρουν από επιδείνωση της ανάπτυξης των κυττάρων και χαμηλότερο ανοσοποιητικό σύστημα, κάτι που καθιστά τον οργανισμό πιο επιρρεπή στο να αρρωστήσει. Στόχευσε σε επτά έως εννέα ώρες ύπνου κάθε βράδυ και διαμόρφωσε ένα υγιές περιβάλλον ύπνου που περιορίζει την έκθεση στο φως και διατηρεί τον θερμοστάτη σε δροσερή θερμοκρασία.

 

https://www.oneman.gr/  08 February, 2024 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα