Απαλλοτριώσεις σε Εθιά και Αστερούσια για το αεροδρόμιο Καστελίου

mesaralive.gr  09 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Απαλλοτριώσεις σε Εθιά και Αστερούσια για το αεροδρόμιο Καστελίου

Φωτο: mesaralive.gr

Μέχρι και τη… θάλασσα θα φτάσουν τελικά οι απαλλοτριώσεις για το αεροδρόμιο Καστελλίου διαψεύδοντας όσους λένε ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνει «δεν θα είναι και τόσο μεγάλες».

Το υπουργείο ενέκρινε με κατεπείγουσα πράξη την αναγκαστική απαλλοτρίωση κτημάτων ως την Εθιά, στα Αστερούσια κάτω, μια περιοχή και πέρα του Αχεντριά που μέχρι τώρα έφτανε η αναγκαστική απαλλοτρίωση!

Πρόκειται για μια περιοχή που βρίσκεται πολύ μακριά- ακόμη και στην ευθεία- αλλά οι τεχνικοί και οι μελετητές θεωρούν ότι τα εμπόδια που είναι εκεί πρέπει να ταπεινωθουν!

Έτσι, το υπουργείο με την απόφασή του κι ένα γενναίο ποσό (κοντά στις 125000 ευρώ) προχωρά στην απαλλοτρίωση με βάση τους χάρτες που κατατέθηκαν!

Ουσιαστικά βέβαια όλα αυτά δεν είναι κάτι καινούργιο αφού είναι γνωστό ότι το αεροδρόμιο Καστελλίου είχε εμπόδια τα οποία έπρεπε να φύγουν για να είναι ελεύθερη η πρόσβαση των αεροσκαφών που ως γνωστόν θα προσγειώνονται από το νότο, θα πηγαίνουν δηλαδή από το Νότιο Κρητικό  Πέλαγος για να “κάθονται” στο διάδρομο.

«Είναι για να έχουμε μια αίσθηση του μεγέθους της επέμβασης για το  αεροδρόμιο στο Καστέλλι πρόκειται να "ταπεινωθούν (δηλ. καθαιρεθούν), προς άρση εμποδίων" βουνά, εκτός από τον Αχεντριά, και στην ....Εθιά!» σχολίασε εκ μέρους της επιτροπής κατά του αεροδρομίου Καστελλίου ο κ.Μαν.Καργιαντουλάκης.  

 

Η απόφαση

Στην απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας κ.Δέδες αναφέρει για την

"Κήρυξη κατεπείγουσας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων με διάγραμμα οριζοντιογραφίας (επί ορθοφωτοχάρτη) που απαιτούνται για την κατασκευή του Νέου Αεροδρομίου Καστελίου Κρήτης και των οδικών συνδέσεων αυτού με ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ και συγκεκριμένα στην περιοχή άρσης νότιων εμποδίων του αεροδρομίου με κωδικό τμήματος 27 (Σ2), στο Δ.Δ. Εθιάς" .

Πηγή: cretalive.gr

 

mesaralive.gr  09 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα