Άρωμα Κρήτης και… σύγχρονη ματιά της Μινωικής κουζίνας σε Ολυμπιάδα μαγειρικής στη Γερμανία

cretaone.gr  03 February, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Άρωμα Κρήτης και… σύγχρονη ματιά της Μινωικής κουζίνας σε Ολυμπιάδα μαγειρικής στη Γερμανία

Για πρώτη φορά σεφ απο την Κρήτη μαγειρεύουν όπως οι Μινωίτες για μία θέση στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας, στην Ολυμπιάδα Μαγειρικής που πραγματοποιείται στη Γερμανία έως τις 7 Φεβρουαρίου.

Η Ομάδα Team Minoan – Crete, φιλοξενείται σε χώρο που της παραχώρησε η Ενορία της Στουτγκάρδης και είναι έτοιμη «να τα δώσει όλα» στην κατηγορία της παραδοσιακής μαγειρικής, όπου θα διαγωνιστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Βίκυ Μπαριάμη, προπονήτρια της ομάδας μαγειρικής, το μενού θα βασιστεί σε μία πιο σύγχρονη προσέγγιση της Μινωικής κουζίνας, με εδέσματα και σκεύη που παραπέμπουν στον σπουδαίο πολιτισμό που άνθισε στο νησί αλλά και στο σήμερα της Κρήτης, ενώ τα υλικά και ο τρόπος μαγειρέματος είναι παραδοσιακά, αλλά με τη χρήση σύγχρονων τεχνικών μεθόδων. “Ο κόσμος εντυπωσιάζεται από τα χρώματα, τον συνδυασμό του παραδοσιακού με το σύγχρονο, ελπίζουμε να βγάλουμε την Ελλάδα ασπροπρόσωπη”, κατέληξε χαρακτηριστικά η κα Μπαριάμη.

Την ομάδα «Team Minoan – Crete», απαρτίζουν καταξιωμένοι σεφ από όλη την Κρήτη, με επικεφαλής τον Executive Chef Γιώργο Δαμιανάκη μαζί με τους Executive Chefs Αντώνη Κόκλα, Αιμίλιο Ασλάνη, Γιώργο Παπουτσιδάκη, Γιώργο Κουκλάκη, Μάνο Αλεξάκη, Βασίλη Γουλιδάκη και τον Pastry & Chocolate Designer Μανόλη Χατζηδάκη.

Στο πλευρό της ομάδας βρίσκονται ακόμη ο πολυβραβευμένος κρητικός chef Λευτέρης Σουλτάτος και ο καταξιωμένος chef και πρόεδρος της λέσχης αρχιμαγείρων Κρήτης Τάσος Παπαδάκης και η γραμματέας της ομάδας και βραβευμένη δημιουργός στο ντεκουπάζ Βίκυ Μπαριάμη.

 

cretaone.gr  03 February, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα