Αυτοδιοικητικές εκλογές: Όλα τα ονόματα που «παίζουν» στους 8 Δήμους της Π.Ε. Ηρακλείου

neakriti.gr  05 July, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αυτοδιοικητικές εκλογές: Όλα τα ονόματα που «παίζουν» στους 8 Δήμους της Π.Ε. Ηρακλείου

Πολύ πριν διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές του Μαΐου με την απλή αναλογική και ακολουθήσουν αυτές του Ιουνίου με την ενισχυμένη, που ανέδειξαν κυβέρνηση, οι αυτοδιοικητικές εκλογές μονοπωλούν το ενδιαφέρον των συζητήσεων στην Κρήτη για τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν κάποιον δημαρχιακό θώκο.

Στο Ηράκλειο η “τράπουλα” έχει ανοίξει για τα καλά και πολλά “φύλλα” υποψηφίων έχουν πέσει στο τραπέζι, ωστόσο φαίνεται ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο με την πρώτη να βγάλει κάποιος... φλος ρουαγιάλ, αφού μέχρι στιγμής τα ονόματα που ακούγονται για τον Δήμο Ηρακλείου είναι περισσότερα από το 2019, που είχαμε απλή αναλογική. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει ρευστή εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχουν όλοι εκ των συζητούμενων προσώπων ανοίξει τα “χαρτιά” τους για το εάν πράγματι ενδιαφέρονται ή όχι. Συνεπώς για το Ηράκλειο προς στιγμή ακούγονται δέκα ονόματα (Κουράκης, Καλοκαιρινός, Αλεξάκης, Βαρδαβάς, Σισαμάκης, Δουλουφάκης, Καραμαλάκης, Ζάχαρης και με αστερίσκο Λυγερός και Σχοιναράκη), ωστόσο μόλις τρία ή τέσσερα έχουν δημοσίως τοποθετηθεί ότι διεκδικούν τη Λότζια.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η στελέχωση ψηφοδελτίων αυτή τη φορά λόγω της αλλαγής του εκλογικού νόμου είναι δύσκολο έργο, αφού στο σύνολό του ένας πλήρης συνδυασμός απαιτεί περίπου 400 άτομα, ενώ πιο σκληρή είναι η “μάχη” στις κοινότητες, αφού δε θα κερδίσει ο υποψήφιος πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου που θα έρθει πρώτος, αλλά εκείνος που ανήκει στην παράταξη του υποψήφιου δημάρχου που εντέλει θα κερδίσει τις εκλογές. Να σημειωθεί ότι ο χρόνος που απομένει είναι πολύ πυκνός, καθώς στις 30 Αυγούστου λήγει η προθεσμία κατάθεσης συνδυασμών και υποψήφιων δημάρχων και στις 11 Σεπτεμβρίου θα γίνει η ανακήρυξή τους.

Ας παρατεθούν, λοιπόν, ορισμένες εκ των πληροφοριών που συζητούνται γύρω από κάθε πρόσωπο που οι συζητήσεις το εμπλέκουν στις δημοτικές εκλογές του Ηρακλείου ως υποψήφιο δήμαρχο, καθώς ο χρόνος τελειώνει...

Η παράταξη του Γιάννη Κουράκη “Ηράκλειο 3.7.5” πριν από λίγα 24ωρα ανακοίνωσε επισήμως ότι θα παραμείνει παρούσα στις αυτοδιοικητικές εκλογές χωρίς να ξεκαθαρίζει για τον επικεφαλής, ενώ στην ίδια ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι αυτή την εβδομάδα που “τρέχει” θα ανακοινωθούν οριστικές αποφάσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως αύριο Τετάρτη ή την Πέμπτη, είτε σε κλειστή συνεδρίαση εκλεγμένων συμβούλων είτε σε ανοικτή για όλη την ομάδα του 2019, θα γίνουν γνωστές οι προθέσεις για το πώς θα πορευτεί η παράταξη και ποιες είναι οι αποφάσεις του επικεφαλής μέχρι σήμερα Γιάννη Κουράκη. Ο Γιάννης Κουράκης θεωρείται από τις ισχυρότερες υποψηφιότητες λόγω και των ποσοστών που έχει καταγράψει στις εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και το γεγονός ότι όριζε την πλειοψηφική δύναμη των δημοτικών συμβούλων στη σημερινή σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Καλοκαιρινός, που όπως έχει παραδεχτεί το έχει πάρει ζεστά, συνεχίζει τη δραστηριότητά του ως υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου. Την υποψηφιότητά του, το όνομα της παράταξής του “Δικαίωμα στην Πόλη” και το περίγραμμα του προγράμματός του ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση στις 5 Απριλίου, ενώ χθες Δευτέρα 3 Ιουλίου ανακοίνωσε και τους πρώτους 60 υποψηφίους του συνδυασμού του, όπως ακριβώς είχε προαναγγείλει ότι θα έπραττε με το πέρας των εθνικών εκλογών. Ωστόσο, το διάστημα που μεσολάβησαν οι εθνικές εκλογές φάνηκε ότι δεν ανέκοψε την προεκλογική δραστηριότητά του, που έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς. Στην περίπτωση Καλοκαιρινού, ο ίδιος προερχόμενος από το άλλοτε κέντρο φαίνεται να συγκεντρώνει τη συμπάθεια μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και παραδοσιακών νεοδημοκρατών της πόλης.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αλεξάκης είχε από πολύ νωρίς ανακοινώσει μέσω ανοικτής εκδήλωσης την υποψηφιότητά του και συνεχίζει βεβαίως τη δική του προεκλογική δραστηριότητα για τον Δήμο Ηρακλείου. Έχουν δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα της παράταξης “Μαζί για το Ηράκλειο”, εν μέρει το πρόγραμμα και το όραμά του.

Ο αντιδήμαρχος τού Βασίλη Λαμπρινού, Κώστας Βαρδαβάς, ακούγεται ότι ετοιμάζει ψηφοδέλτιο, ευελπιστώντας ότι εκείνος θα έχει τις ευλογίες του Νίκου Ανδρουλάκη, επικαλούμενος και μια προσωπική σχέση. Λέγεται κατά καιρούς ότι έχει κλείσει αρκετά μεγάλο αριθμό προσώπων που θα είναι υποψήφιοι στον συνδυασμό του, όμως ως τώρα παραμένουν όλα επτασφράγιστο μυστικό. Πολλοί λένε ότι δουλεύει αθόρυβα.

Την ίδια στιγμή, μόλις λίγες εβδομάδες πριν ο Γιώργος Σισαμάκης δήλωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Ηρακλείου με την παράταξη που είχε ιδρύσει το 2019 και έφερε το όνομα “Ηράκλειο για όλους”. Το 2019 η παράταξη του Γιώργου Σισαμάκη έλαβε στις αυτοδιοικητικές εκλογές 8,7%, ωστόσο συνεργάστηκε με την παράταξη Λαμπρινού και διατελεί αντιδήμαρχος μέχρι και σήμερα. Στις αρχές Ιουνίου επανεκκίνησε τη διαδικασία της εκλογικής ενεργοποίησης της παράταξής του, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό στα social media.

Μετά την εκλογική επικράτηση της Ν.Δ. στο πολιτικό σκηνικό από τις δύο εκλογικές διαδικασίες του Μαΐου και του Ιουνίου, άρχισε ξανά ύστερα από χρόνια στην τοπική Ν.Δ. η συζήτηση ότι ίσως τώρα είναι η ώρα να κατέλθει μία εκ νέου κομματική υποψηφιότητα στον Δήμο Ηρακλείου, αντί να οδηγηθεί ξανά σε κάποια λύση τύπου Λαμπρινού, που δεν ήταν κομματικός, αλλά τον στήριξε η Ν.Δ. αρχικώς το 2014, ένα κομμάτι του ΚΙΝ.ΑΛ. και τη δεύτερη Κυριακή και το 2014 και το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συζητήσεις άνοιξαν και προς το πρόσωπο του επίτιμου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και στρατηγού ε.α. Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος, ύστερα από μια επιτυχή κούρσα δεκαετίας και έχοντας ανέλθει στα υψηλότερα αξιώματα της ιεραρχίας, διορίστηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά την αποστράτευσή του. Η συζήτηση γύρω από το όνομά του φαίνεται ότι είναι έντονη, πολλές πληροφορίες αποδίδουν στον ίδιο να έχει απευθυνθεί και στα τρία πολιτικά γραφεία των βουλευτών του Ηρακλείου για στήριξη, ενώ ο ίδιος θα ήθελε, όπως λένε οι πηγές, ένα διευρυμένο ψηφοδέλτιο και όχι αμιγώς κομματικό, αλλά σίγουρα με τη στήριξη της Ν.Δ.! Η απόφαση φαίνεται ότι έχει να κάνει με τον ίδιο και από τη φημολογούμενη επικείμενη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να κλείσει η υποψηφιότητα. Αναμονή λοιπόν και στην περίπτωση Καραμαλάκη.

Ένα όνομα που παραμονές των εκλογών της 25ης Ιουνίου και μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο άρχισε να συζητείται έντονα ήταν αυτό του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και καρδιολόγου Βαγγέλη Ζάχαρη. Η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Αρναουτάκη το 2019 απέρρεε από προσωπική επιλογή του ίδιου του Αρναουτάκη και δεν ήταν η επιβαλλόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω συνεργασίας τότε με τον Αρναουτάκη, ο οποίος σήμερα φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά στη στήριξη από τη Ν.Δ. και το ψηφοδέλτιό του για την Περιφέρεια Κρήτης έχει κατά πληροφορίες ηχηρά ονόματα από το “γαλάζιο στρατόπεδο”, όπως για παράδειγμα του Γιώργου Ματαλλιωτάκη. Ο Ζάχαρης για πολλούς λογάται ΣΥΡΙΖΑ, όμως λέγεται ότι μια φωτογραφία του, που κυκλοφορεί από τις 23 Ιουνίου στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη κατά την τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση, δηλώνει ότι ίσως άλλαξε “στρατόπεδο” και είναι πλέον πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Την υποψηφιότητα Ζάχαρη, αν ευοδωθεί, φαίνεται να “μπρατσάρει” το Μέγαρο της πλατείας Ελευθερίας, δηλαδή το περιβάλλον Αρναουτάκη ή ακόμη και ο ίδιος. Επισήμως ως τώρα δεν έχει γίνει τίποτε γνωστό από την πλευρά Ζάχαρη όμως ο ίδιος δεν φαίνεται να εμφανίζει θετικός.

Η πιο σίγουρη υποψηφιότητα απ’ όλες για τον Δήμο Ηρακλείου φαίνεται να είναι αυτή του φαρμακοποιού Δημήτρη Δουλουφάκη, ο οποίος θα διαδεχτεί στη “Λαϊκή Συσπείρωση” τον Δημήτρη Βρύσαλη. Θεωρείται σίγουρη γιατί είναι ήδη αποφασισμένο και γνωστό από το ΚΚΕ.

Σε στάση αναμονής φαίνεται ότι βρίσκεται και ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο, Ενεργοί Πολίτες” Ηλίας Λυγερός, ο οποίος το 2014 κατήλθε ως επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, το 2019 είχε και δεν είχε τη στήριξη, μετά την απόσυρση του επίσημου υποψηφίου του κόμματος για τον Δήμο Ηρακλείου, ενώ πλέον οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περιμένει να δει πώς θα κινηθεί το κόμμα τοπικά. Ο ίδιος εδώ και καιρό θα έβλεπε θετικά την επαναδιεκδίκηση της Λότζιας, ωστόσο πάντοτε γινόταν λόγος για απαραίτητο χρίσμα. Μάλιστα, ενδιαφέρον είχε αποδοθεί ότι είχε ακόμη και για τη συνένωση των πέντε παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο Αξίζει” Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη ίσως πριν από λίγο καιρό να είχε τη διάθεση να διεκδικήσει ως μόνη γυναίκα τον Δήμο Ηρακλείου, όμως όλα αυτά λέγονταν στη σφαίρα της παραπολιτικής, χωρίς η ίδια να είχε επιβεβαιώσει απολύτως για υποψηφιότητα ως απόσυρση μέχρι αυτή τη στιγμή.

“Κονταρομαχία” στον Δήμο Χερσονήσου

Στον Δήμο Χερσονήσου η “μάχη” είναι πιο σκληρή. Ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Σέγκος έχει ήδη κάνει γνωστό και ως πρόθεση και με ονόματα υποψηφίων ότι θα είναι εκ νέου διεκδικητής του Δήμου Χερσονήσου. Αυτή τη φορά βρίσκεται αντίπαλος με έναν σκληρό αντίπαλο και παλιό δήμαρχο της περιοχής, τον περιφερειακό σύμβουλο Ζαχαρία Δοξαστάκη, ο οποίος επιστρέφει στη διεκδίκηση του Δήμου γιατί, όπως λέει, «ο δήμος έχει μείνει πίσω» και θέλει να βοηθήσει την περιοχή του....

Η “κονταρομαχία” μεταξύ των δύο έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και καιρό κυρίως σε επίπεδο των προσώπων που η κάθε πλευρά επιλέγει να κλείσει ως υποψηφίους για τον συνδυασμό της.

Την ίδια στιγμή, επαναβεβαίωσε σχετικά πρόσφατα και ο Γιώργος Μεραμβελιωτάκης, πρώην αντιδήμαρχος, την πρόθεσή του να κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος στην περιοχή.

Πρόθεση είχε εκφραστεί και από τον επίσης πρώην αντιδήμαρχο Ευθύμη Μουντράκη, με ανακοίνωση που είχε κάνει ο ίδιος για πρώτη φορά στο Facebook το 2022, ωστόσο ως τώρα δεν έχει επισήμως τουλάχιστον επικαιροποιηθεί το ενδιαφέρον και με κάποια δημόσια ανακοίνωση.

Η “μάχη” μεταφέρεται και πάλι στον Κρουσώνα

Η κατάσταση μοιάζει πιεστική και στον Δήμο Μαλεβιζίου, καθώς, εκτός από την πρόθεση για εκ νέου διεκδίκηση του Δήμου Μαλεβιζίου από τον νυν δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα, εμφανίστηκε με δυναμικό τρόπο και η υποψηφιότητα του Δημήτρη Πιτσικάκη, που πολλοί λένε ότι προκαλεί συσπείρωση, ενώ ταυτόχρονα μεταφέρει για άλλη μια φορά τη “μάχη” στον Κρουσώνα. Οι προθέσεις ως τώρα άλλων παρατάξεων, όπως του πρώην δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη, που ηττήθηκε το 2019, δεν είναι ξεκάθαρο πως θα κινηθούν.

Την ίδια στιγμή, το Μαλεβίζι, λόγω της ανθρωπογεωγραφίας και των ισορροπιών, καθώς και κόμματα και πρόσωπα αλλά και βουλευτές έχουν εκεί τη “δεξαμενή” τους, αναμένεται να αναδειχτεί σε πραγματικό πεδίο μάχης.

Στον Δήμο Μαλεβιζίου υποψήφιος δήμαρχος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και μέλος του ΚΚΕ Δημόκριτος Σαλούστρος.

Υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

Είναι βέβαιο, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί όλα τα ονόματα, ότι σε κάθε Δήμο θα υπάρχει διεκδικητής και από τις κατά τόπους παρατάξεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, δηλαδή των δημοτικών παρατάξεων του ΚΚΕ.

Στο Ηράκλειο είναι ο Δημήτρης Δουλουφάκης και στο Μαλεβίζι ο Δημόκριτος Σαλούστρος, ενώ αναμένονται επισήμως οι ανακοινώσεις και των υπολοίπων.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδας

Τον “χορό” των υποψηφιοτήτων στους Δήμους της ενδοχώρας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου άνοιξε πρώτος ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος από τις αρχές του Οκτώβρη του 2022 ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη Βουλή για χάρη της Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, έχοντας εφόδιο όχι μόνο την εμπειρία του, αλλά και τον πρόσφατο μεταπτυχιακό τίτλο που έλαβε από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του λειτούργησε καταλυτικά, ώστε και ο νυν δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανόλης Φραγκάκης να εκδηλώσει και να ανακοινώσει το ενδιαφέρον του για την εκ νέου διεκδίκηση του Δήμου. Ενδιαφέρον και σχετική ανακοίνωση ότι προτίθεται να κατέλθει υποψήφιος έχει γίνει και από την πλευρά του Αριστείδη Μανουρά. Την ίδια στιγμή, ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοινώνει αυτή την εβδομάδα λογότυπο και ονόματα, ενώ κάνει θερινό σχολείο... στους υποψήφιους του συνδυασμού του ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δήμος Γόρτυνας

Δύσκολη “μάχη” αναμένεται και στον Δήμο Γόρτυνας. Ούτως ή άλλως, η ανθρωπογεωγραφία αλλά και η γεωγραφία του δήμου καθιστούν την περιοχή δύσκολη, έχοντας αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα με τη βιωσιμότητα του τόπου. Υπενθυμίζεται ότι είχε μπει σε εποπτεία του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος Μιχάλης Κοκολάκης εξέπεσε του αξιώματός του μετά από ένσταση του πρώην δημάρχου Νίκου Σχοιναράκη.

Ο Μιχάλης Κοκολάκης φέρεται να διεκδικεί εκ νέου τον Δήμο Γόρτυνας, έχοντας λύσει, όπως αναφέρει το περιβάλλον του, τα όποια προβλήματα τον οδήγησαν εκτός αξιώματος την προηγούμενη φορά. Αντίπαλο δέος φαίνεται ότι αποτελεί ο Αθανάσιος Παπανικολάου, ο αντιπτέραρχος ε.α., ο οποίος μετά την αποστράτευσή του και τη θητεία του σε υπουργεία επέστρεψε στη Μεγάλη Βρύση, όπου και κατοικεί, και οργανώνει το ψηφοδέλτιό του, ανακοινώνοντας σχεδόν καθημερινά, όπως και ο Κοκολάκης, υποψηφίους μέσω Facebook.

Η περίπτωση του Δήμου Γόρτυνας αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς δυνάμεις παλαιών υποψηφίων έχουν συσπειρωθεί από τη μια ή την άλλη πλευρά. Γενικώς στον Δήμο Γόρτυνας υπάρχει πόλωση.

Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων

Στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τέσσερα πρόσωπα για τον δημαρχιακό θώκο, ωστόσο ο Γιάννης Επιτροπάκης απέσυρε την υποψηφιότητά του, επικαλούμενος εκλογικό κώλυμα που θα τον έβαζε σε περιπέτειες μελλοντικά, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Εκτιμάται ότι ο νυν δήμαρχος Μανόλης Κοκοσάλης ενδιαφέρεται, αν και επισήμως ακόμη δεν έχει κάνει κάποια κίνηση γνωστή, ο πρώην δήμαρχος Αρχανών Δημήτρης Φραγκουλάκης έχει ήδη δηλώσει με ανακοίνωσή του στον Τύπο ότι θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, ενώ επίσημη παρουσίαση σε ανοικτή εκδήλωση έκανε η Χρυσούλα Γιαννιδάκη (Βώκου)-Κλίνη.

Την ίδια στιγμή, το όνομα γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή στην περιοχή φαίνεται ότι ακόμη “παίζει”, πολλοί κάνουν λόγο για προθέσεις που ίσως διαβλέπουν, όμως αναμένεται προσεχώς να ξεκαθαριστεί. Το ενδεχόμενο και μόνο αυτής της υποψηφιότητας προκαλεί έντονες συζητήσεις και στις Αρχάνες, που τυγχάνει και τόπος καταγωγής του περιφερειάρχη Κρήτης και εκ νέου διεκδικητή της Περιφέρειας Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, που λόγω εντοπιότητας δεν κρύβει το ενδιαφέρον του!

Δήμος Φαιστού

Στον Δήμο Φαιστού, ο Γρηγόρης Νικολιδάκης είναι πλέον γνωστό και το έχει ανακοινώσει εξάλλου και ο ίδιος ότι επιθυμεί να διεκδικήσει τον Δήμο. Μάλιστα, φαίνεται ότι έχει προχωρήσει σε σημαντικές προσθήκες προσώπων στον συνδυασμό του, όπως τον πρώην εισαγγελέα Εφετών Νίκο Μαρκάκη, ενισχύοντας το δυναμικό του.

Ταυτόχρονα, διεκδικητής του Δήμου Φαιστού εμφανίζεται για άλλη μια φορά μέσω ανακοίνωσής του ο Γιάννης Μαθιουδάκης εδώ και καιρό. Ωστόσο, μια πρόσφατη ανακοίνωση για αυθαιρεσίες στην παραλία του Κόκκινου Πύργου, με φόντο την απομάκρυνση του φράχτη του στρατιωτικού αεροδρομίου, ανατροφοδότησε τα σενάρια γύρω από το όνομα της πρώην δημάρχου της περιοχής, Μαρίας Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη. Επισήμως όμως δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από πλευράς της για τις εκλογές του 2023, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Δήμος Βιάννου

Ο Μηνάς Σταυρακάκης, ύστερα από μια θητεία στη θέση του δημάρχου Βιάννου, φέρεται να θέλει να αποσυρθεί, έχοντας στο ενεργητικό του και τη θητεία ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής. Πρόκειται για έναν επίσης δύσκολο δήμο λόγω της αυτονομίας του από την εποχή του Καλλικράτη, φέροντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του νόμου που τον διατήρησαν αυτόνομο (ορεινότητα, πληθυσμός, παραθαλάσσιο μέτωπο). Η δυσκολία του Δήμου Βιάννου, καθότι μικρός και με λίγους πόρους Δήμος και με αρκετά προβλήματα στη σχέση αιρετών και υπαλληλικού προσωπικού, φαίνεται να έχει προκαλέσει κόπωση.

Μετά τις εκλογές όμως του Μαΐου και του Ιουνίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παύλος Μπαριτάκης, δήμαρχος δύο θητειών στη Βιάννο και εν συνεχεία πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πολιτεύτηκε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., φέρεται να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να καλύψει το κενό στην περιοχή στην περίπτωση που ο Μηνάς Σταυρακάκης τελεσίδικα πει ότι φεύγει, καθώς άλλες πληροφορίες προ μηνών τον ήθελαν να το ξανασκέφτεται.

Ταυτόχρονα όμως με το όνομα του Παύλου Μπαριτάκη ακούγεται και δεν είναι ψέμα ότι συζητείται και το όνομα του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, ο οποίος φέρεται να έχει δεχτεί κρούση και δεν φαίνεται να είναι αρνητικός, αρκεί να μη φορτωθεί μετά από δύο δύσκολες εκλογικές μάχες για το εθνικό αποτέλεσμα και το δύσκολο έργο να πηγαίνει πόρτα-πόρτα για να κλείσει συνδυασμό για τον Δήμο Βιάννου.

 

neakriti.gr  05 July, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα